Wat kan Care to Change voor mij betekenen?
Care to Change is een GGZ instelling voor generalistische basis GGZ en specialistische GGZ met vestigingen in Amsterdam, Emmeloord, Haarlem, Hilversum, Rotterdam, Utrecht en Zeist.
In behandeling bij Care to Change krijgen mensen die vastgelopen zijn en angst, somberheid en/of boosheid niet (meer) kunnen hanteren, multidisciplinaire ondersteuning.
Welke therapievormen bieden wij?
Psychiater
De psychiater kan jouw regiebehandelaar zijn tijdens de behandeling bij Care to Change. Een evaluatiegesprek met je regiebehandelaar vindt periodiek plaats om op de behandeling terug en vooruit te blikken. Je kunt daarnaast bij de psychiater terecht voor medicatie als dat nodig is.
Farmacotherapie
Gesprekstherapie
Non-verbale therapie
Psycho-educatie
Traumatherapie
Traumatherapie bestaat altijd uit verschillende behandelingen die op jouw hulpvraag worden afgestemd. Bij trauma werken we met verschillende therapievormen, onder andere EMDR, exposure (blootstelling) en lichaamsgericht. Daarnaast is psycho-educatie vaak een onderdeel van de traumabehandeling en ook het betrekken van jouw naasten.
Groepstherapie
Wij bieden verschillende vormen van groepstherapie aan. Bij groepstherapie ga je, samen met een of twee behandelaars én cliënten, aan de slag. Het kan fijn zijn om tijdens je behandeling deel te nemen aan een groep, omdat je steun en begrip ervaart van mensen die tegen hetzelfde aanlopen. Ook is het mogelijk dat je in contact met groepsgenoten je eigen problematiek tegenkomt en verder door kunt werken.
E-health
Herstel
Deelnemen aan de sociale maatschappij en de arbeidsmarkt kan erg belangrijk zijn. Het gevoel weer actief mee te doen in de maatschappij kan het herstel bevorderen. We zetten ons graag in om hier ondersteuning in te geven. Soms werken we daarin ook samen met begeleiding vanuit de WMO.
Wie zijn wij?
Wat is onze werkwijze?
In Wat gebeurt er na aanmelding is meer te lezen over het proces voorafgaand aan de behandeling. Hier hebben we ruim de tijd genomen om elkaar te leren kennen. Zo kunnen wij goed inschatten welke ’therapievormen’ het best passen bij wat jij nodig hebt.
Wij werken in principe altijd multidisciplinair.
De regiebehandelaar
is eindverantwoordelijk over jouw behandeling en gaat periodiek met jou in gesprek over de voortgang van jouw behandeling.
De zorgcoördinator
kijkt of de verschillende therapievormen van jouw behandeling inhoudelijk goed op elkaar aansluiten.
De casemanager en/of medisch secretaresse
is verantwoordelijk voor de administratie omtrent jouw dossier, daarnaast zijn ze altijd jouw eerste aanspreekpunt.
Hoe ziet de behandeling eruit?
In jouw behandeling willen we graag jouw hart, hoofd en lijf met elkaar in verbinding brengen. Daarom zetten we verschillende therapievormen in. Dit is vaak een combinatie van verbale therapie (praten) en non-verbale therapie (expressie en lijf). De frequentie van jouw behandeling wordt in overleg vastgesteld. Meestal is dat één keer per week, maar soms is dat meer of minder frequent. Ook kun je jouw behandelaren om en om zien, dan kom jij één keer per week naar ons. Alle individuele sessies duren meestal 45, 60 of 75 minuten. Groepssessies duren langer, afhankelijk van het type groepstherapie. In een groepssessie ga je met meerdere cliënten en één of twee behandelaren aan de slag. Deze groepssessies duren vaak anderhalf tot twee uur. De groepssessies vinden niet op alle locaties plaats, dus het kan zijn dat we jou vragen hiervoor naar een andere locatie te komen.
Zoals al eerder benoemd ga jij periodiek in gesprek met jouw regiebehandelaar over de voortgang van jouw behandeling, dit noemen we evaluaties. Wij hechten veel waarde aan de evaluaties, omdat we graag jouw inbreng meenemen in het verder vormgeven van jouw behandeling. We kijken samen naar de doelen en evalueren of de therapievormen hier nog goed op aansluiten of dat we wellicht een andere weg in moeten slaan.
Voorafgaand aan de evaluaties overlegt jouw behandelteam over de stand van zaken. Dit noemen we een multidisciplinair overleg (MDO). In dit overleg wordt de voortgang besproken door de betrokken behandelaren en wordt er gekeken welke doelen al behaald zijn, welke doelen extra aandacht behoeven en of er wellicht nieuwe doelen te stellen zijn.
Maak er direct werk van
Welke zorgkosten worden vergoed?
Care to Change is een volledig erkende, bewust niet-gecontracteerde GGZ-instelling. Onze zorg wordt hiermee vergoed vanuit de basisverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het polistype dat je hebt:
Zuivere restitutiepolis
Naturapolis
Budgetpolis
Voorwaarde voor vergoeding is dat je 18 jaar of ouder bent, niet voor dezelfde diagnose elders in behandeling bent en in het bezit bent van een geldige verwijsbrief, legitimatiebewijs en zorgpas.
Onze locaties




collega's
gezocht

collega's
gezocht

collega's
gezocht

collega's
gezocht

collega's
gezocht

collega's
gezocht
Wie vormen onze raad van bestuur, raad van toezicht en cliëntenraad
De leden van de Raad van Bestuur zijn:

Annelies Gieling
Annelies is, in samenwerking met Dorus Wildenbeest, de oprichter van Care to Change, en heeft samen met Dorus lange tijd de directie gevormd. Inmiddels werkt zij vanuit het bestuur aan het versterken van de organisatie, waarbij inhoud en gedachtegoed van Care to Change voor haar vooropstaan.

Dorus Wildenbeest
Dorus heeft binnen de RvB de bedrijfsvoering als zijn aandachtsgebied. Hij heeft een ruime ervaring als directielid en als programmamanager. In al deze functies stond de samenwerking met collega’s centraal.
Daarnaast heeft hij een groot aantal therapie-opleidingen gevolgd, waardoor hij ook goed oog heeft voor hetgeen in een GGZ-instelling voor de cliënten van belang is. Daarmee kan hij de verbinding leggen tussen de behoefte van de cliënt en het passend aanbod vanuit Care to Change.
De leden van de Raad van toezicht zijn:
Vacature
Commissaris met Kwaliteit van zorg en veiligheid, Renumeratie en Cliëntenraad als aandachtgebieden.
Vacature
Commissaris met Strategie, Financiën, ICT, Innovatie, Renumeratie en Organisatie als andachtsgebieden.
Ger Jager
Cliëntenraad:
De cliëntenraad bestaat uit (ex-)cliënten van Care to Change.
Onze cliëntenraad behartigt de algemene belangen van alle cliënten van Care to Change en is de gesprekspartner voor onze directie. De taken van de cliëntenraad kunnen in het kort omschreven worden als het adviseren van de directie in zaken die alle cliënten van Care to Change aangaan.
De cliëntenraad is bereikbaar via cliëntenraad@caretochange.nl.
Hoe garanderen wij kwaliteit van zorg?
Privacy beleid:
Kwaliteitsstatuut GGZ:
Care to Change werkt volgens een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.
Toegankelijkheid:
Het online inzien van informatie over je gezondheid en het digitaal communiceren met je zorgverlener is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit geldt bijvoorbeeld voor blinden, slechtzienden, doven, slechthorenden en mensen met een zintuiglijke of motorische handicap. Ook laaggeletterden en mensen met dyslexie of kleurenblindheid, ondervinden iedere dag problemen in het gebruik van online toepassingen.
De toegankelijkheidsverklaring is op een aparte pagina opgenomen