Start

Wij werken op verwijzing door huisarts of bedrijfsarts. Je arts geeft zelf al aan of je naar zijn inzicht voor basis- of specialistische GGZ in aanmerking komt. Je kunt via ons aanmeldformulier een afspraak maken, als je een restitutiepolis en een verwijsbrief voor specialistische GGZ hebt.

Intake

Het eerste gesprek heb je altijd met één van onze vaste intakers en hierin vormen we ons een beeld van wat er speelt. De klachten die je nu hebt, het ontstaan van de klachten en wat je zelf al hebt gedaan. Neem gerust een naaste mee, zodat deze jou vanuit haar/zijn eigen invalshoek kan ondersteunen in het vertellen. Als het nodig is volgt er nog een tweede gesprek. Voordat we aan de slag kunnen volgt er altijd een psychiatrisch onderzoek door onze psychiater.

Behandelplan

Als we het eens zijn wordt er een behandelplan en behandelovereenkomst gemaakt en met je doorgenomen. Hierin worden met name de doelstellingen van de behandeling goed beschreven en de afspraken die we samen gemaakt hebben. Tevens worden de huisregels met je samen besproken, rondom privacy, no show en evaluaties van je traject.

ROM-meting

We meten de ernst van jouw klachten vanaf de start van je traject middels een digitale vragenlijst, de zogenaamde ROM-meting (routine outcome monitoring). Deze vragenlijst wordt je per mail toegestuurd en kun je digitaal doen, maar het mag ook samen met je behandelaar. Het is belangrijk dat we dat altijd bij de start, halverwege en aan het eind van een traject doen. Afhankelijk van de lengte van jouw traject bepalen we de tijdstippen.

Aannamestop

Voor basis GGZ trajecten geldt een aannamestop voor alle vestigingen.

Voor alle naturapolissen en  budgetpolissen van alle zorgverzekeraars geldt een aannamestop voor alle vestigingen.

Voor alle polissen van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid geldt een aannamestop voor alle vestigingen.

Wachttijden

De aanmeldingswachttijd voor locatie Amsterdam bedraagt: 6 weken.

De aanmeldingswachttijd voor locatie Emmeloord bedraagt: 8 weken.

De aanmeldingswachttijd voor locatie Hilversum bedraagt: 7 weken.

De aanmeldingswachttijd voor locatie Zeist bedraagt: 5 weken.

De behandelingswachttijd voor alle locaties bedraagt: 3 – 4 weken.

De wachttijd is gelijk voor elke hoofddiagnosegroep en de wachttijd is gelijk voor elke zorgverzekeraar.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, dan kun je altijd contact opnemen met jouw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een andere zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen tien weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Laatst bijgewerkt op: 01-09-2019

 

T: 035 201 38 56F: 035 720 09 80E: welkom@caretochange.nl