Maak er direct
werk vanAanmelden

Referenties

Cliënten over de ervaringen met Care to Change.

Hallo!

Mijn naam is Lisa en ik ben 22 jaar oud. Ik ben bij care to change terecht gekomen nadat ik behoorlijk was vastgelopen in mijn leven. Eerder was ik doorverwezen naar verschillende GGZ instanties, waarbij ik eigenlijk nooit écht gehoord ben. Hierdoor was ik het vertrouwen in de hulpverlening behoorlijk kwijtgeraakt. Ik werd al gauw als ‘lastig te helpen’ gezien.

Tot dat ik werd doorverwezen naar CtC. Voor het eerst werd hier een plan opgesteld waarin ik zelf ook inbreng had en waar mijn mening juist het meest belangrijk was. Ze hebben eerst de tijd genomen om uit te zoeken wat ik nodig had voordat we echt een therapie zijn begonnen. Nu 1,5 jaar later heb ik al enorme stappen gemaakt en ben ik heel blij dat ik toch nog een keer mijn vertrouwen gegeven heb.

— Lisa

Toen ik bij Care to Change terecht kwam na een psychose zag ik nog maar weinig mogelijkheden voor mezelf. Mijn angst, paniek en depressie hadden controle over mij, en na meerdere behandelingen geprobeerd te hebben was ik sceptisch.

Toch blijkt achteraf dat Care to Change het ook echt anders doet; door samen met mij een persoonlijk behandelplan op te stellen waarin ikzelf de regie mocht blijven houden, kwam ik stapje voor stapje steeds een beetje verder.

Mijn behandeling was een samenwerking; ik moest zelf het werk doen, maar werd hierbij goed ondersteund. Behandelaren zagen mij als mens in plaats van patiënt, en dit was voelbaar. Door hun geloof in mij begon ik langzaam ook weer een beetje in mezelf te geloven. Ik kreeg controle over mijn klachten en weer controle over mijn eigen leven en hier ben ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

— Anoniem

Van 2015 tm 2021 ben ik in behandeling geweest bij Care to Change.

Na 20 jaar diverse kille en onpersoonlijke ggz instellingen voelde dit een warm bad. Er werd gekeken naar mij als geheel; uit wat voor nest ik kom en welke patronen daarin verscholen liggen.

Ik heb een enorm proces doorgemaakt met diepe dalen en wat er ook gebeurde; Care to Change bleef naast me staan met warmte, compassie en hulp.
Alle disciplines waar ik mee te maken heb gehad zijn even betrokken en zorgvuldig. Ik heb alle tijd gekregen die ik nodig had en ook is mijn thuisfront betrokken bij de behandeling.
Ik ben onwaarschijnlijk dankbaar voor de professionele en liefdevolle zorg die ik heb ontvangen.

— Marjolijn

Ik ben erg tevreden met de hulp die Care to Change mij geboden heeft. De therapie is multidisciplinair, persoonlijk, professioneel en op maat. Erg fijn hoe deze organisatie met je meedenkt en kan omschakelen als dat nodig is. Er is met aandacht naar mij geluisterd in een veilige omgeving. Ook de locatie, het gebouw en de behandelkamers heb ik als prettig ervaren. Ik kan Care to Change van harte aanbevelen.

— Jaap

Op het moment dat ik begon met mijn therapie bij Care to Change was ik ontzettend in de war en heel erg boos. Met veel geduld, respect en vertrouwen hebben de specialisten, mij inzicht kunnen geven in mijn patronen, leren inzien wat mijn gevoel is en wat van de ander is. Dat mijn gevoel er mag zijn, maar dat ik het gevoel van de ander en de pijn van de ander niet hoef en kan dragen.

Met kleine stapjes heb ik geleerd om liefdevoller te zijn voor mijzelf en heb ik de juiste handvatten mogen ontvangen om in de wereld waarin we nu leven op mijn plek te blijven staan. Care to Change kijkt echt naar het individu en wat er op dat moment nodig is, met zachtheid, maar zeer zeker ook met helderheid en duidelijkheid wanneer nodig. Na een lange reis, kan ik nu zeggen dat ik heel erg dankbaar ben, dat ik dit traject bij deze instantie ben aangegaan.

— Anoniem

Care to Change is een klein pareltje in het woud van therapie opties en de wereld van de ggz’s. Er werken mensen met een enorme ervaring en bagage die ze met veel liefde en zorg inzetten. Behandelaars die kijken naar de complexiteit van je hele wezen en voortdurend inspelen op wat er op een bepaald moment nodig is in jouw proces, dit in een veilige omgeving en sfeer.

Er wordt heel scherp gekeken naar jouw eigen persoonlijke behoefte en daarop wordt het team van behandelaars en behandeling aangepast. In de therapie zelf laten de therapeuten zich leiden door een sublieme mix van intuïtie, humor, compassie en niet op de laatste plaats professionaliteit. De verrassende inzichten, durf en intense betrokkenheid van de mensen bij Care to Change brachten mij waar ik nu ben.

Therapie is hard werken, maar aan het einde van de tunnel stond Care to Change altijd voor me klaar. Uiteindelijk leerde ik dat ik zelf aan het einde van die tunnel sta en kan ik de toekomst vol vertrouwen tegemoetzien in verbinding met mezelf en de mensen om mij heen.

— Nicole

Nadat ik erkende dat ik er zelf niet meer uit zou komen meldde ik me bij de huisarts.
Het werd al snel duidelijk dat ik niet voor een APK in aanmerking kwam maar een grote beurt.

Uit de opties die mijn arts voorlegde en mijn eigen zoektocht kwam ik bij
Care to Change uit. Het intake gesprek bevestigde dat ik me bij deze organisatie thuis zou voelen mede omdat de organisatie meerdere disciplines kent en de behandelaars met elkaar overleg hebben over de therapie.

Het eerste gesprek voor therapie op individuele basis gaf een klik met de behandelaar. Met haar ben ik aan de slag gegaan en het verbaasde me hoe snel ik open kon praten.

Zaken die terug voeren naar mijn kindertijd.

Langzamerhand trokken de donkere wolken weg. Dankzij de sessies is mij duidelijker geworden waarom mijn negatieve gevoelens zijn ontstaan en met oefeningen er aan kan werken deze het hoofd te bieden. Ik leer met mijn emoties omgaan.

Omdat mijn situatie impact heeft op mijn relatie thuis, is de tweede stap samen met mijn partner.

Samen spreken we de therapeut die hier in gespecialiseerd is. Veel andere zaken komen hier ter sprake .Mijn partner beleeft mij op een andere manier dan ikzelf.

Middels deze gesprekken worden onze ervaringen duidelijker en gedeeld. Soms confronterend maar de therapeut brengt goede balans.

Langzamerhand krijg ik mijn energie weer terug. De verschillende therapieën werken en worden op elkaar afgestemd.

Mijn zelfbeeld is nog niet goed genoeg. Dankzij een derde therapeut wordt dat onderhanden genomen. Onder andere met rollenspellen o.a. ter verbetering van mijn zelfvertrouwen.

Op verrassende wijze, op haast speelse manier, ben ik hiermee aan het werk. En het werkt! Mijn zelfbeeld verbetert.

Als ik nu in de spiegel kijk zie ik mijn oude ik meer terug. Ik heb wederom zin in het leven, kan weer vooruit kijken en mijn partner merkt verbetering. Dat duurt even, maar toch.
Ik voel me nog steeds thuis bij Care to Change. Ik ben er nog niet helemaal maar heb er vertrouwen in dat het gaat lukken met de juiste afstemming door de therapeuten van deze organisatie.”

— Anoniem

Ik ben zeer dankbaar dat ik zo lang de mogelijkheid heb gekregen om aan mezelf te werken. Veel heb ik gehad aan de non verbale therapie, zoals danstherapie en vooral de beeldende therapie. Beeldend werken maakt voor mij een directe verbinding met mijn lijf en maakt mij zichtbaar hoe het met mij gaat en waar in mijn lijf ik gevoelens vasthoud en hoe ik met mezelf om ga. Ik heb het als een mooi en soms zwaar proces ervaren om het contact met mezelf te herstellen.

Ik heb mijn hele levensloop beeldend in kaart kunnen brengen, een zeer bijzondere ervaring en een mooi tastbaar resultaat dat ik met mij mee kan dragen en in kan kijken. (levensloop van 76 jaar)

Je bent nooit te oud om je leven onder de loep te nemen en je blinde vlekken zichtbaar te maken.

Therapie heeft mijn leven rijker gemaakt en weer de moeite waard om het te leven.
Dank aan de behandelaars bij wie ik mij gezien en gehoord voelde.

— Anoniem

Hoe heb ik de behandelingen bij Care to Change (CtC) tot nu toe ervaren?

Mijn ervaringen met CtC zijn zeer positief, en ik ben blij dat ik de weg naar CtC gevonden heb! Allereerst sloten en sluiten de voorgestelde behandelingen volledig aan bij wat ik blijkbaar nodig bleek te hebben. Daarnaast hebben de therapeuten mij steeds de veiligheid geboden om mijn problemen echt aan te gaan. Niet door mijn problemen voor mij op te lossen, of me te vertellen hoe ik dat doen moest, maar door mij zodanig te begeleiden en te steunen dat ik mijn eigen weg daarin kon en kan vinden. Het was en is hard werken en ik ben diep gegaan, maar ik werd, waar nodig, altijd opgevangen.

Mijn behandelingen naderen hun afsluiting, en ik kan de toekomst alleen maar met vertrouwen tegemoet zien, vertrouwen dat ik mijzelf uit stressvolle situaties kan halen, en niet meer volledig onderuit zal gaan. Er zullen altijd “losse eindjes” blijven, maar ik hoef niet meer perfect te zijn. Ik voel en handel nu meer in eenheid met mijzelf, en dat is voldoende. Daar heeft CtC een grote bijdrage in gehad.

— Anoniem

Waar ik volledig vastgelopen was in de GGZ, is het mij gelukt om met behulp van Care to Change te kunnen werken aan mijn (complexe) problematiek en zo weer volledig in het leven te kunnen komen!

Als eerste was er het gevoel van binnenkomen in een warm bad. Ik heb mij daar ontzettend welkom kunnen voelen.

Daarnaast was er de combinatie van psychotherapie met lichaamsgerichte therapie, iets waar ik in eerste instantie nogal sceptisch tegenover stond. Hoezo lichaamsgericht? Ik kom hier toch voor mijn geestelijke klachten.

Maar wat is het contact met je lichaam belangrijk hierin! Dat lichaam waar ik geen enkel contact mee had, ik bestond alleen uit hoofd. Door de combinatie van deze therapieën heb ik de mogelijkheid gekregen om te ontdooien, te kunnen voelen (en dat was echt niet altijd leuk) en heb ik kunnen leren en voelen hoe het is om contacten aan te gaan en contact te maken met mijzelf.

Het was een lange weg, maar wel een ontzettend mooie weg om samen met Care to Change te maken! Dankbaar dat ik deze kans heb gekregen, dankbaar dat ik weer in het leven sta en om kan gaan met het leven!

— Patricia

Ik ben in 2 etappes in behandeling geweest bij Care to Change, locatie Amsterdam. Er is bij elke stap goed gevraagd naar waar de problemen liggen en de behoeften die daaruit voort kwamen, en er is duidelijk gecommuniceerd over het plan van aanpak, de doelen en de mogelijkheden. De afspraken waren flexibel en hielden rekening met mijn mogelijkheden en situatie, ook in de corona tijd met de beperkingen die daaruit volgden. Er werd regelmatig geëvalueerd en besproken wat er goed ging, waar het beter kon en of het plan nog paste bij de situatie. Ik voelde me als cliënt goed gehoord en er werd helder gecommuniceerd; ik ben zeer tevreden over mijn behandeling!

— Anoniem

Mij is gevraagd wat te vertellen over hoe ik Care to Change ervaar en wat ik eraan heb.
Dat wil ik graag doen voor de mensen die mij helpen en daarom mijn reflectie op deze organisatie en hoe ik me erbij voel.

Ondertussen ben ik alweer een jaar in therapie. Als ik terugdenk hoe afgelopen jaar is gegaan dan kan ik niet anders zeggen dan dat vanaf het begin af aan op professionele en persoonlijke wijze wordt meegedacht met wat je nodig hebt als cliënt. Wat ik begrepen heb is dat na de intake zorgvuldig gekeken wordt wie het best bij je kan passen en of dat één of twee therapeuten zijn. Ik heb twee therapeuten gekregen die mij helpen. Twee hele leuke en lieve dames die hun eigen specialisme hebben. De ene meer lichaamsgericht en de ander meer mentaal en gericht op spiegelen. Ik was onder de indruk van het feit dat deze therapeuten gekozen zijn voor mij en dat de klik zo goed was vanaf het begin. Gezien mijn ervaring in de GGZ was dit een verademing. Wat ook fijn was dat ze me meteen het gevoel gaven dat ik niet gek was, niet gestoord, en gewoon een goed en leuk mens ben. Een leuk mens die door langdurig vervelende situaties in de knel is gekomen met mezelf en mijn omgeving. Gezien mijn historie erg logisch maar wel pijnlijk, stressvol en chronisch.

De manier waarop mijn therapeuten contact met me leggen is voor mij een verademing met wat ik heb meegemaakt in eerdere GGZ instellingen. Ze wijken naar mijn idee ook wat af van wat regulier gezien wordt als behandelingsvormen. Ze experimenteren ook met wat werkt en proberen steeds te kijken hoe dat bevalt, op een fijne en doortastende manier. Deze instelling ziet onder ogen dat bij aanhoudende klachten meer nodig is dan alleen mentale praattherapie. Emoties en lichaam worden ook meegenomen. Deze mensen zijn met name bezig met het zenuwstelsel reguleren, want dat staat aan de basis van klachten en daar is waar het bij de groep mensen waar ik onder val, misgegaan. Te lang onder druk gestaan, te veel stress in het lijf opgeslagen. Dat valt niet weg te praten en dat weet Care to Change dondersgoed. Wat mij erg bevallen is, is dat mijn therapeuten open staan voor allerlei levenswijzen. Spiritualiteit ook. Dit zijn naar mijn idee therapeuten die zelf ook een proces hebben afgelegd en daarom zo goed begrijpen wat er kan gebeuren in het leven en waar klachten aan gerelateerd zijn. Hoe fijn kan het zijn dat je therapeut ook een lastige jeugd heeft gehad en daarom weet waarom het nodig was om te overleven.

Ik heb twee keer per week therapie op twee verschillende dagen. Altijd als ik bij Care to Change binnenkom dan voelt het fijn. Ik vertrouw de mensen daar zo goed als me lukt, en dat is in mijn geval erg belangrijk. Ook de secretariaat medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Als het goed is krijg je ook een psychiater toegewezen die toeziet op het totale proces als regiebehandelaar. Uiteraard is deze ook verantwoordelijk voor overleg over medicatie. Ik zie mijn psychiater niet vaak, maar om de zoveel tijd is er een evaluatie van de behandeling. Ondertussen weet ik dat dit eigenlijk gaat over of de therapeuten goed bezig zijn, en niet ik. Eerder dacht ik dat dat andersom was. Tsja, mijn jeugd klonk daarin door.

Care to Change staat voor mij ook voor vertrouwen in het proces, hoe pittig en soms weerbarstig het ook is in mijn geval. Vooruitgang en dan weer een terugval. Niet weten waarom en dan toch weer het vertrouwen terugzien in de therapeuten die met je doorwillen, terwijl ik vaak niet wist waarom ze dat nog wilden. Ik zit nu zelf ook in een modus van ik ga mijn leven terugkrijgen en het maakt me even niet meer uit hoe lang ik erover doe al ervaar ik wel nog schaamte als een evaluatiemoment eraan komt en ”dat ik al zo lang bezig ben”.

Nog iedere keer vind ik het fijn naar deze instelling toe te kunnen. Ik ervaar dit niet als een typische GGZ instelling. Wel heb ik een restitutiepolis nodig, maar dat is dan maar zo.

Ik kan nog heel veel extra’s vertellen over deze goede instelling maar niemand is ook perfect (gelukkig) dus wil ik ook een verbetersuggestie doen. Ik heb opgemerkt dat ik vanaf dat ik begon ondertussen drie casemanagers heb gehad en dat is verwarrend. De aanwezigheid van psychiaters is verdeeld over meerdere en de één kun je mailen en de ander wil niet op die manier benaderd worden. Daarnaast heb ik wat te stellen gehad met de online omgeving waarin je kunt mailen (behalve met mijn psychiater), maar wanneer ik evaluatietesten of vragen moet invullen na enige minuten de inhoud verloren ging als ik verder wilde in het programma. Ik heb dit doorgegeven en ik hoop dat daar wat aan gedaan wordt. Als ik nog een suggestie mag doen dan lijkt het me fijn als ik als cliënt zelf koffie of thee kan pakken zodat de therapeut dat niet hoeft te doen. Al is het heel fijn dat ze dat willen doen.

Al met al heb ik het erg getroffen met Care to Change. Hun menselijke aanpak spreekt me aan. Ik zit middenin mijn proces en ben benieuwd hoe ver ik kom. De toekomst zal het leren.

— Anoniem

In de therapie heb ik ruimte gekregen om kanten van mezelf te ervaren en accepteren die ik tot dan toe had moeten verbergen omdat er vroeger (in mijn traumatische verleden) geen ruimte voor was. Hierdoor voel ik mij veel meer compleet.

In gesprekstherapie heb ik gelijkwaardigheid en veiligheid kunnen ervaren; daardoor kon ik met de therapeut oefenen met een andere vormen van contact dan ik voorheen kende. Zo konden alle getraumatiseerde delen van mijn persoonlijkheid de ruimte krijgen. Dit heeft ook doorwerking gehad tijdens de danstherapie, waarbij een ervaring kon worden vertaald in lichaamstaal. Het is voor mij nog een weg te gaan en ik ben nog niet klaar met mijn therapie, maar het is wel een intens, mooi en waardevol proces.

— Anoniem