Ralph Tinnemans

— psycholoog

Sinds 2006 ben ik werkzaam als psycholoog en sinds 2012 als cognitief gedragstherapeut (lid VGCt), mindfulnesstrainer en relatietherapeut. De laatste jaren werk ik binnen de specialistische ggz en rond ik dit jaar mijn opleiding tot schematherapeut af.

Ik voel me als mens en als therapeut aangesproken door het motto: ‘werken aan veranderen wat veranderd kan worden maar tegelijk ook aanvaarden dat niet alles maakbaar is’.

Ik geloof niet in hapklare oplossingen maar wel dat een persoon altijd in staat is om het vermogen om met mildheid en zelfcompassie de eigen klachten en problemen tegemoet te treden. Als therapeut sta ik voor een veilige en open werkrelatie. In de intensieve samenwerkingsrelatie werken we aan inzicht in en compassie met eigen valkuilen en patronen die zich al vaak vroeg in het leven gevormd hebben. Er kan ruimte gemaakt worden om stapje voor stapje voor jou hinderlijke patronen aan te pakken. Niet de diagnose is hierbij leidend maar de persoon die tegenover me zit met gevoelens van angst, boosheid, verdriet, schaamte of schuld. Gevoelens die herkenbaar voor ons zijn maar tegelijk niet gemakkelijk zijn om ‘zomaar’ mee in contact te zijn. Samen werken we in de therapie aan manieren om meer en beter in contact te komen met eigen negatieve gevoelens en behoeften en vaardigheden om deze te kunnen en mogen uiten. En daardoor ruimte makend voor de eigen veerkracht en de zorg voor jezelf. Dit is in feite de kern van de behandeling, en die gebaseerd is op de echtheid van onze werkrelatie.