Mare Stad

— beeldend therapeut

Bij beeldende therapie werken we met ons denkend vermogen en met onbewuste lagen, welke we proberen tot verbeelding te gaan brengen. Door beeld te maken met lijnen, vormen en kleuren kunnen we contact leren maken met deze diepere gevoelswereld waardoor we er mee kunnen gaan werken.

We kunnen niet alleen tekeningen maken, maar ook werken met materialen die hard of zacht zijn, klei, speksteen, touw of hout geven een ander gevoel en vraagt ook om een andere manier van aanraking.

Tijdens het werken met beeld ga je voelen om te vertragen, waardoor je langzaam je emotie kunt gaan verkennen, hierdoor kun je inzicht krijgen in vastzittende patronen die misschien niet zinvol of helpend meer voor je zijn. Het is een mooie manier om je emotie en gedrag of diepe verlangens in je dagelijkse leven bewuster te gaan inzien.

Tijdens het beeldend werken is er niet alleen contact met jezelf maar ook met de therapeut waarin we leren om echt te mogen voelen wat er met je gebeurt in het maken van contact. Soms is het dan fijn om dit niet verbaal maar non-verbaal te doen.
Beeldend werken kan je naast inzicht ook bieden om uit je hoofd / denken te komen wat je wat vrijer/speelser in het leven laat staan.

Als beeldend therapeut werk ik graag met mensen die bereid zijn om nieuwe mogelijkheden te gaan verkennen. Daar ik ook al 20 jaar als haptotherapeut werk, geef ik mensen extra aandacht om goed naar hun lichaam en de daarbij behorende signalen te leren luisteren. Wat wil ik, waar liggen mijn grenzen, hoe durf ik nieuwe dingen of kies ik juist bewust om iets los te laten. Genoeg is genoeg.

Tijdens mijn behandelingen is er ruimte voor een lach en een traan. Voor beeldende therapie hoef je geen mooie kunstzinnige dingen te kunnen maken. De focus ligt op dat te laten komen wat er werkelijk is. Mooi of lelijk.
Door hier mee te werken kun je zelfvertrouwen krijgen in alle gevoelens die je hebt en deze te gaan accepteren of verwerken.

Mensen met trauma, burn-out , angsten, zinloosheid, overprikkeling, slapeloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen kunnen baat hebben bij deze therapievorm.