Lisette Ceelie

— verpleegkundige, haptotherapeut

Ik ben in de gezondheidszorg gaan werken, omdat ik hou van verbinden. Ik heb een onuitputtelijke interesse in wat mensen beweegt. Die interesse heeft mij geleerd dat goede zorgverlening niet alleen gaat over kundig zijn, maar ook over oprechte aandacht en medemenselijkheid.

Haptonomie gaat over jouw natuurlijke vermogen om te voelen. Want voelen doen we allemaal. We zijn ons er alleen niet altijd van bewust. Haptotherapie helpt je deze bewustwording op gang te brengen. Hierdoor wordt het makkelijker de signalen van je lichaam op juiste wijze te interpreteren en hiernaar te handelen.

In de haptonomie zien we de mens als geheel. Ik ga er daarom vanuit dat het onmogelijk is je “heel” te voelen als jij je afsluit voor jouw gevoelsleven. Het heeft ook geen zin. Gevoelens zijn namelijk heel geduldig. Die kunnen jaren in ons lichaam op ons blijven wachten.
Tijdens de behandeling is er aandacht voor wat er in het lichaam opgeslagen ligt en gevoeld wil worden. In het begin is dat misschien oncomfortabel, maar op den duur zul je merken dat “voelen” je leven lichter en meer ontspannen maakt.

Door middel van gerichte oefeningen in de ruimte en het aanraken van jouw lichaam op de behandelbank kom je meer te weten over jezelf. Jij leert bijvoorbeeld grenzen stellen, ontdekt je eigen behoeften en leert daarop vertrouwen. Of jij leert je energie doseren, zodat jij je niet uitgeput voelt. Ook kan er verbetering optreden in de communicatie met anderen. Bij lichamelijke klachten kan er ruimte ontstaan voor acceptatie.

Mijn persoonlijkheid en mijn ervaring geven kleur aan hoe ik haptotherapie aanbied. “Mild en moedig” is mijn motto. Kracht en zachtheid zijn bij mij in balans.
Ik ben onbevooroordeeld en kan goed helpen bij het leren benoemen van gevoel. Ik ben kundig in het verkennen van trauma en oude pijn. Het is mijn streven jou te laten ervaren dat jij je gevoelsleven aan kan, zodat je op eigen benen verder kunt.

BIG-registratienummer: 09052628730