Leonie van Oeveren, psychotherapeut, zorgcoördinator, Care to Change, Hilversum

Leonie van Oeveren

psychotherapeut, zorgcoördinator

Wanneer je besluit in therapie te komen heb je vaak al een grote overwinning gemaakt. Je hebt besloten om naar jezelf te gaan kijken en te gaan werken aan waar je last van hebt in plaats van er voor weg te blijven lopen. Ik vind het daarbij belangrijk om een veilige band op te bouwen, waarin dit werken aan jezelf kan plaatsvinden. Een deel van dat werk moet je zelf doen, maar ik kan je ondersteunen, bijstaan en waar nodig bijsturen. Ik probeer hierbij een tempo te vinden wat bij jou aansluit. Dat tempo moet goed afgestemd zijn; een traag tempo wanneer je het erg spannend vindt, maar een hoger tempo wanneer dat mogelijk is.

Het meeste plezier haal ik uit het werken met mensen die op zoek zijn naar inzichten en begrijpen waarom ze doen wat ze doen en het van daaruit willen veranderen, in plaats van mensen die vooral op zoek zijn naar tips en handvatten. Het werken aan het onderliggende probleem, in plaats van de symptomen bestrijden, levert vanuit mijn ervaring een diepere en meer duurzame verandering en verbetering op. Hiermee hangt samen dat ik het liefst op een gevoelslaag werk in plaats van vanuit een cognitief rationeel contact. Soms is het bereiken van die laag al een zoektocht en een eerste doel in behandeling, waarbij ik je kan begeleiden.

Ik ben aan  het laatste deel van mijn vierjarige opleiding tot psychotherapeut, waarin ik kennismaak met veel verschillende soorten therapievormen. Binnen behandeling werk ik vooral veel met EMDR (www.emdr.nl) en schematherapie (www.schematherapie.nl), maar put ik daarnaast uit andere geleerde methodieken (MBT, ACT, mindfulness, CGT, affectfobietherapie).  Dat doe ik drie dagen per week in Hilversum en één dag per week in Zeist. Daarnaast geef ik in Hilversum de Vaardighedentraining EmotieRegulatie Stoornis (VERS) en zal ik een schemagerichte groepspsychotherapie starten.

 

BIG-registratienummer: 59927031316


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl