Leonie van Oeveren

— psychotherapeut, zorgcoördinator

Wanneer je besluit in therapie te komen heb je vaak al een grote overwinning gemaakt. Je hebt besloten om naar jezelf te gaan kijken en te gaan werken aan waar je last van hebt in plaats van er voor weg te blijven lopen. Ik vind het daarbij belangrijk om een veilige band op te bouwen, waarin dit werken aan jezelf kan plaatsvinden. Een deel van dat werk moet je zelf doen, maar ik kan je ondersteunen, bijstaan en waar nodig bijsturen. Ik probeer hierbij een tempo te vinden wat bij jou aansluit. Dat tempo moet goed afgestemd zijn; een traag tempo wanneer je het erg spannend vindt, maar een hoger tempo wanneer dat mogelijk is.

Het meeste plezier haal ik uit het werken met mensen die op zoek zijn naar inzichten en begrijpen waarom ze doen wat ze doen en het van daaruit willen veranderen, in plaats van mensen die vooral op zoek zijn naar tips en handvatten. Het werken aan het onderliggende probleem, in plaats van de symptomen bestrijden, levert vanuit mijn ervaring een diepere en meer duurzame verandering en verbetering op.

Ik ben opgeleid als BIG geregistreerde psychotherapeut, en ben daarnaast senior schematherapeut en in (het laatste deel van de) opleiding tot EMDR practitioner. Daarnaast heb ik in het verleden de groep mindfulness based cognitive therapy en de Vaardighedentraining EmotieRegulatieStoornis groep gegeven, waarvan ik ook elementen gebruik in mijn behandeling.

BIG-registratienummer: 59927031316