Kim Eland

— beeldend therapeut, zorgcoördinator

Mijn naam is Kim Eland. Ik werk bij locatie Rotterdam als (flexibele) zorgcoördinator en vaktherapeut beeldend. Ik zou mezelf omschrijven als toegankelijk, nieuwsgierig, oplossingsgericht en een tikje eigenwijs.

 

Als zorgcoördinator ben ik inhoudelijk betrokken bij jouw behandeltraject en bewaak daarin de rode draad van jouw behandeling. Ik draag (samen met het multidisciplinair team) zorg, dat jij de juiste behandeling en begeleiding krijgt, alle neuzen dezelfde kant op staan, iedereen weet wat hij/zij moet doen en daardoor alles zo soepel mogelijk verloopt.

 

Als beeldend therapeut bied ik jou de mogelijkheid om je op een speelse manier te uiten. Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij allerlei materialen gebruikt worden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan potloden, verf, speksteen en klei. Binnen de therapie bied ik jou de mogelijkheid om te ervaren, tot expressie te komen en inzicht te krijgen in wat er (onbewust) in jou leeft. In het beeldende werk worden jouw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar, tastbaar en concreet. Het geeft vaak inzicht en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Door deze non-verbale therapievorm zijn er weinig woorden nodig wat het voor velen een veilige manier biedt om je te uiten. In beeld komt dan ook soms iets anders naar voren dan alleen met een gesprek. De nadruk ligt tijdens dat je bezig bent op de beleving. Al tekenend wordt je hoofd leeggemaakt en kom je tot rust.

 

Ik geloof dat iedereen, met de juiste hulp en inzet een weg naar herstel kan vinden.
Mijn doel is jou te inspireren en te motiveren het beste uit jezelf te halen. Hierdoor wil ik je de mogelijkheid geven je ‘ware’ zelf te ontwikkelen en eigen krachten te hervinden. Ik werk met oprechte aandacht, openheid en (wederzijds) respect met de focus op jouw reis naar (mogelijk) herstel.