Beatrix Verhofstad

— beeldend therapeut

Een mens kan zich op veel manieren uitdrukken, in woorden, in beweging en in beelden. Bij beeldende therapie combineren we al deze mogelijkheden. Het mooie daarvan is dat je een dialoog met jezelf aan kan gaan. Wat wil jij, wat heb je nodig en welke mogelijkheden heb jij allemaal om de verandering die jij wilt voor elkaar te krijgen?

We kunnen gaan tekenen, schilderen, werken met klei, steen, hout en nog veel meer. Daarin ga je zelf ontdekken waaruit je plezier kan halen of wat fijn is voor je en tegelijkertijd wat lastig is in het proces van iets creëren. We kijken samen hoe je praktische problemen op kan lossen en hoe je om kan gaan met nare gevoelens die je tegen komt.

We beginnen altijd met een warming up om vanuit het denken meer in het doen te komen. Daarna gaan we iets maken, dat kan vanuit een opdracht zijn of omdat je zelf al weet wat je maken wilt. We sluiten af met een terugblik op wat gemaakt is en wat we daaruit kunnen ervaren of leren.

Je kunt ervaringen opdoen over hoe je de dingen aangaat en kan gedragspatronen uit je leven gaan herkennen. Je mag experimenteren om andere manieren te ontdekken dan die je gewend bent. Beeldende therapie kan je helpen om meer van jezelf te worden en bewegingsvrijheid te creëren.

Samen zorgen we voor een veilige gezamenlijke sfeer waarin onze eigenheid tot zijn recht mag komen.