Ankie Wijnands

— psychomotorisch therapeut

Psychomotorische therapie biedt een unieke mogelijkheid om in verbinding te komen met je lichaam en vanuit daar te werken aan je emotionele en psychische welzijn. Door middel van lichaams- en bewegingsgerichte werkvormen help ik om in contact te komen met je lichaam en vertrouwen te creëren in je lichaam en handelen. Vanuit daar spanningen los te laten, stress te verminderen en een gevoel van rust en ontspanning te mogen ervaren.

Mijn naam is Ankie Wijnands en met 12 jaar ervaring als professional in de zorg ben ik sinds een aantal jaren een gepassioneerde professional in Psychomotorische therapie (PMT).
Mijn benadering is geworteld in een optimistisch perspectief, waarbij de persoon centraal staat. Door in beweging te gaan breng ik samen met jou de persoonlijke situatie in kaart en hoop ik bij te mogen dragen aan jouw positieve gezondheid.
Ik vind het belangrijk om vanuit veiligheid en vertrouwen te werken en maatwerk te leveren, dus alle sessies zijn afgestemd op jou als persoon.

Met ervaring als maatschappelijk werker, zorgcoördinator en psychomotorisch therapeut binnen de ggz, gehandicaptenzorg, kind- en jeugdzorg en forensische psychiatrie ben ik toegewijd aan het ondersteunen van individuen bij het overwinnen van uitdagingen.
Binnen de PMT werk ik o.a. met schematherapie, familieopstellingen, systeemtherapie en positieve gezondheid. Er is ruimte om te werken aan o.a. stress, angst, depressie, somberheid, klachten gerelateerd aan verslaving, trauma, somatisatie of andere uitdagingen. Dit kan onder andere door vanuit het ervaringsgericht werken je persoonlijke grenzen te ontdekken of ervaring op te doen in het vertrouwen van je lichaam en handelen en patronen te doorbreken.

Laten we vooral samen ontdekken hoe we via deze weg jouw welzijn en ontwikkeling kunnen versterken en hoe jij weer in je kracht mag staan.