Sanne Huismans

— GZ-psycholoog, zorgcoördinator

Bij Care to Change ben ik werkzaam als GZ-psycholoog. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de mens, mét al zijn eigenaardigheden. Thema’s als veerkracht en zingeving spraken mij altijd al aan. Psychologie was dan ook een logische studiekeus en daar heb ik nooit spijt van gehad.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt op een afdeling voor psychosomatiek, zowel klinisch als ambulant en altijd multidisciplinair. Psychosomatiek klinkt als een specialisme, maar als je voorbij de klacht kijkt, is het mijn inziens niet anders dan andere problematiek; waarbij in dit geval het lichaam aangeeft dat er iets anders moet.

Iedereen maakt gedurende zijn leven bepaalde patronen eigen. Sommige patronen zijn op een bepaald moment nuttig geweest, maar kunnen later in de weg gaan zitten en er voor zorgen dat je niet voluit kan leven en vast loopt. Het is een mooie en moedige stap om dan in therapie te gaan. Ik onderzoek graag met je wat er nodig is om weer in beweging te komen en geloof in ieders eigen innerlijke kracht en herstellend vermogen.

Daar lichaam en geest onmiskenbaar met elkaar zijn verbonden, hanteer ik hierbij een lichaamsgerichte werkwijze. Door goed te leren luisteren naar onze lichaamssignalen, komen we vaak ook weer beter in contact met onze binnenwereld.

Ik vind het belangrijk dat dit plaats vindt in een warme en veilige setting, waarbij gelijkwaardigheid voor mij een belangrijke waarde is.

 

BIG-registratienummer: 79930529325