Regina Magnus

— danstherapeut

Mijn naam is Regina Magnus. Ik ben Master Dans- en bewegingstherapeut met een achtergrond in dans en theater. Ik zou mezelf omschrijven als een empathische, creatieve, verbinder. Nieuwsgierig om samen met jou te onderzoeken wat je lichaam je wilt vertellen. Je lichaamstaal is een waardevolle bron van informatie om te reflecteren en te begrijpen wat je van binnenuit “beweegt”.

Soms zijn er geen woorden voor hetgeen waar je doorheen gaat. Danstherapie is een ervaringsgerichte creatieve vorm van therapie. Het kan je helpen, om de ‘indrukken’ die je lijf gedurende je leven heeft opgeslagen via dans ‘uit te drukken’ om zodoende meer in balans te komen.

Lichaam, denken en voelen zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Het lichaam is slim, het kan en wil zich herstellen maar soms zijn er blokkades, waardoor dit proces vertraagd wordt. Ik ben een ervaren bewegingsobservator en geschoold in Laban Bewegingsanalyse. Samen onderzoeken we je bewegingspatronen en door deze te herkennen kan verandering ingezet woorden. Door bij voorbeeld letterlijk en figuurlijk je houding te veranderen, kan ook je gevoel veranderen.

Iedereen is anders, een dans therapeutisch behandeltraject is gericht op jouw fysieke en mentale behoeftes. Het kan zijn dat je contact wilt maken met je lichaam, meer rust wilt ervaren door te leren hoe jij je zenuwstelsel kunt kalmeren, of dat je juist helemaal los wilt gaan en ontladen door je al dansend creatief te uiten. Ik vind het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn en je daarin gezien voelt.