Philomeen Vernooij

— beeldend therapeut

Ik ben een ervaren, geregistreerd, Vaktherapeut beeldend en counselor (psychosociaal therapeut). Binnen  de GGZ heb ik ruime ervaring opgedaan in het werken met mensen met persoonlijkheidsstoornissen en mensen met trauma gerelateerde problematiek. Sinds 2005 heb ik mijn eigen praktijk voor beeldende therapie, atelier  “In evenwicht” in Bussum.

Wat mij steeds opnieuw raakt in het werken met mensen, is de veerkracht die men in zich heeft. Naast pijn, verdriet, angst en tegenslagen die mensen in het leven tegenkomen, bezit iedereen ook een innerlijke kracht. Ik geloof dat ieder mens mogelijkheden in zich heeft om te kunnen groeien en ontwikkelen. Soms is het fijn als er iemand met je meeloopt en je weer (opnieuw) in contact brengt met je innerlijke kracht.

Samen met jou gaan we op zoek naar jouw kwaliteiten en welke belemmeringen jij in het leven tegenkomt. Door de gesprekken te combineren met beeldende werkvormen, ervaar  je zelf over welke vaardigheden en capaciteiten je beschikt maar ook welke beperkingen je ervaart. In het werken met het materiaal geef je uiting aan jouw gevoelens, waardoor blokkades vrij gemaakt en ontladen worden. Je maakt contact met het materiaal waardoor (on)bewuste processen op een veilige, indirecte manier zichtbaar worden. Je krijgt weer grip op je leven en ervaart dat je regie kan nemen. Hierdoor kom je zelfverzekerder en evenwichtiger het leven te staan.

Mensen ervaren mij als een creatief, rustig, betrokken en open persoon die goed kan luisteren. Met mijn  inlevingsvermogen en sensitiviteit, ben ik in staat om goed aan te voelen wat anderen nodig hebben. Met oprechte interesse in de medemens, een positieve en resultaatgerichte instelling ga ik op een verfrissende manier samen met jou onderzoeken hoe je meer evenwicht in je leven krijgt.

Voor meer over Philomeen Vernooij zie ook: www.atelier-inevenwicht.nl