Naiara Mendioroz

— danstherapeut

Mijn reis in de (bewegings)psychotherapie begon 12 jaar geleden, toen ik als bewegingsanalist & facilitator werkte in een opvangcentrum in New York. Ik werkte enkele jaren op de afdeling ‘trauma en migratie’, voornamelijk met vluchtelingen, vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en rond moeder-kind hechting.

Ik heb toen mijn hart gelegd bij de studie dansbewegingstherapie (DMT) en aan het eind van mijn studie werd ik gepassioneerd door het implementeren van een DMT-module, om de basis te leggen voor een veilige hechting, een groter bewustzijn van emoties te ontwikkelen en het omgaan hiermee makkelijker te maken (emotieregulatie).

Deze korte en effectieve aanpak helpt je om je meer bewust te worden van je lichaamssensaties en om een dieper lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Daardoor krijg je de regie weer in handen over je eigen gedrag.

De dans-en bewegingstherapiesessies beginnen meestal met een lichaamsgerichte warming-up die je helpt om je aandacht van je denken naar je lichaam te verplaatsen. In een volgende stap richt de behandeling zich op wat er te zien is “in het hier en nu”. Elke sessie is een individuele, unieke aangelegenheid en wordt afgestemd op jouw behoeften en (hulp) vraag, met hierbij steeds jouw einddoel als kompas.

Veel van mijn interventies zijn ontworpen om ‘rusteloosheid’ (en angst) te verminderen; om zelfexpressie en zelfcontrole te vergroten en om jouw sterke punten te herontdekken en te bekrachtigen. Ondertussen bied ik je ondersteuning bij de moeilijkheden die je dagelijks ervaart.

Zelf geloof ik dat vrijwel iedereen de mogelijkheid heeft zich te ontwikkelen om te kunnen openbloeien.

Mijn doel is om bij te dragen aan jouw persoonlijke herstelproces door met je mee op weg te gaan langsheen de ontdekkingen en obstakels die je tegenkomt, waardoor er een veilige plek ontstaat om de knopen en thema’s waar jij mee worstelt te onderzoeken, te verwerken en te integreren.