Marjanne Tamminga

— psychotherapeut, GZ-psycholoog, regiebehandelaar

Momenteel werk ik veel met o.a. EMDR en schematherapie. Ook heb ik ervaring opgedaan met DGT en andere aandachts- en vaardigheidsgerichte vormen van therapie.

In het werk met cliënten is het voor mij belangrijk om te investeren in een goede samenwerking, waarin we beide actief oog houden voor de koers: begrijpen we elkaar echt; gaan de gesprekken over dat wat ertoe doet, en leidt de therapie (ook buiten de spreekkamer) tot concrete stappen in de gewenste richting? Je bent als cliënt van harte uitgenodigd om het aan te geven als je denkt dat we niet op koers liggen.

Mijn ervaring is dat het goed kan zijn om naasten te betrekken bij de behandeling. Daarnaast  heb ik ervaren dat ‘veranderen’ en ‘accepteren’ vaak hand in hand gaan; beide zijn belangrijke kanten van de medaille. In plaats van verbeten te vechten tegen klachten is het soms zinvoller om je te richten op de waarden en levensinvulling die belangrijk voor je zijn.

Ik houd van mijn werk en waardeer het feit dat elke behandeling uniek is. Behandelvormen die in het algemeen effectief gebleken zijn probeer ik dan ook zoveel mogelijk ‘op maat van de cliënt’ in te zetten.  In onderlinge afstemming komen we zo tot een aanpak die jou hopelijk vooruit helpt. Daarbij kan het gaan om grotere of meer bescheiden veranderingen: in beide gevallen is de inzet dat er een wezenlijk verschil ontstaat voor je kwaliteit van leven.

 

BIG-registratienummer: 19063720116