Marianne Bielderman

— psychomotorisch therapeut

Al meer dan 20 jaar werk ik met veel plezier binnen de GGZ. Ik ben opgeleid tot psychomotorisch therapeut, pessotherapeut en schematherapeutisch werker. Dit zal je ook ervaren in het werken met mij. Vanuit de PMT leren door doen en ervaren. Vanuit de pesso-en schematherapie de linken leggend met jouw geschiedenis met het benodigde oog voor wat er nodig is bij jou.

Binnen de PMT staat het lichaam centraal. Meer contact krijgen met je lijf, de signalen van jouw lichaam beter leren begrijpen of leren om je lichaam meer tot rust te brengen zijn vaak doelen die binnen de sessies naar voren komen.

Door gebeurtenissen in jouw leven kan het zijn dat het contact met je lichaam verstoort is geraakt of mogelijk heb je al heel vroeg geleerd om de signalen van jouw lichaam, en daarmee jouw emoties en/of behoeftes te negeren of af te keuren.

Binnen de PMT leer je door middel van allerlei oefeningen uit de bewegingswereld om dit contact met je lijf te verbeteren. Je kunt denken aan ontspanning en ademhalingstechnieken, maar ook samenspel, mikoefeningen en boksen kunnen tot de mogelijkheden behoren.

Ik zie het als mijn taak om binnen deze setting samen met jou een situatie te creëren waarin je kunt oefenen met alternatief gedrag en tot nieuwe positieve emotionele ervaringen te komen. Soms zal dit puur gedragsmatig oefenen zijn, maar soms is het nodig om wat verder jouw verleden in te kijken, naar waar patronen en gedragingen zijn ontstaan. Dan is het ook mogelijk om in de sessie met technieken uit de schematherapie (oa imaginaire rescripting)en pessotherapie te werken.