Met beeldende therapie heb ik mijn vak gevonden!
Soms zijn er geen (of veel te veel) woorden om te uiten wat je zo heeft geraakt. Dan biedt het werken met beelden en creativiteit een verrassende ingang. Ook zegt een beeld/gedicht soms meer dan 1000 woorden en vat het precies samen wat je bedoelt.
Daar waar beschermingsmechanismen vroeger helpend waren, kunnen ze je nu in de weg staan om gezond in beweging te kunnen komen en te groeien. Verstandelijk is dat vaak goed te begrijpen, maar hoe verander je dat precies? En hoe kunnen gevoel en verstand meer samen komen, zodat opgedane kennis ook daadwerkelijk gaat lonen? Beeldende therapie is een non- verbale ervaringsgerichte therapievorm, waarbij het in contact te komen met gevoelens een belangrijk speerpunt is.
Na ruim 20 jaar werkervaring in de specialistische GGZ heb ik brede kennis opgedaan met diverse doelgroepen en behandelkaders, waaronder de dialectische gedragstherapie en schematherapie. Mijn specialisatie richt zich op het werken met persoonlijkheidsstoornissen, (vroegkinderlijk) trauma en rouw. Graag zet ik de beeldende therapie in om emotieregulatie vaardigheden te trainen, psycho educatie in beeld te brengen en/of om traumatische ervaringen op een creatieve manier een plekje te geven.
Van cliënten krijg ik terug dat ze zich veilig en gezien voelen binnen de beeldende therapie. Ze ervaren dat veranderings- en/of acceptatieprocessen positief op gang komen en dat het beter lukt om emoties gezond te reguleren. Door het op afstand kunnen bekijken van het beeldende werk ontstaat meer intrinsieke motivatie om zorgzaam om te gaan met kwetsbaarheid. Naast empathisch en betrokken, kan ik ook liefdevol-begrenzend zijn, wanneer schadelijke coping actief is en jouw therapieproces in de weg staat.
Voor deze therapievorm hoef je niet creatief te zijn.
Ik vertel je er graag meer over.
Voel je welkom!
Kwaliteitsregister vaktherapie
Registratienummer: 101847