Maria Spek

— GZ-psycholoog, zorgcoördinator

Bij Care to Change werk ik als GZ-psycholoog, zorgcoördinator en relatietherapeut (EFT). Ik wil als gelijke naast je staan en je steunen in de ontwikkeling die je doormaakt. Eerst met elkaar verbinden en dan aan de slag! Als mens en psycholoog wil ik me inzetten om de ander écht te zien; met alle kanten van jou die daarbij horen. Ieder mens heeft het recht om gehoord en gezien te worden. Van daaruit kijk ik graag met je mee waarin je vastloopt of waardoor je niet jezelf kunt/durft te zijn. Samen zoeken we naar een balans tussen verder groeien en jezelf aanvaarden zoals je bent. Hier is soms lef voor nodig en als het mag, help ik je die graag vinden.

Mijn kennis en ervaring van Emotionally Focused (Individual) Therapy (EFT/EFIT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT) gebruik ik om emoties, behoeften en angsten centraal te zetten. Naast erkenning en begrip houd ik je een spiegel voor, waardoor je inzicht krijgt in eigen gedrag om jezelf en anderen beter te leren begrijpen. Door de jaren heen werd ik bevestigd in hoe belangrijk het is om met elkaar te spreken over hechting. Waarin speelde dit vroeger en waarin speelt dit nu een rol in jouw leven? Ieders hechtings- en levensverhaal ziet er anders uit en ik onderzoek graag met jou welke stijl en behandelmethode het beste past. Hoe vind jij jouw veerkracht en veiligheid terug? Hoe kan ik daarin naast je staan?

In mijn eigen leven en door de verschillende werkplekken (grote GGZ -instelling en kleine praktijken) heb ik ontdekt dat een combinatie van gesprek en lichaam voor veel mensen werkt! Care to Change biedt deze mogelijkheid en inspireert mij in het teamwerk. Er is ruimte voor mijn ‘out-of-the-box’-denkende kant om het lichaam, familie, vrienden en hobby’s in te zetten als ondersteuning in therapie. Mijn jeugd heb ik grotendeels in Afrika doorgebracht en ook dit helpt mij om buiten de kaders te denken en open te staan voor verschillende levens- en geloofsopvattingen.

Kortom: voel je welkom én als het mag ben ik niet alleen je lieve, maar ook je eerlijke psycholoog die je steunt en aanscherpt in wie jij bent en wil zijn!

 

BIG-registratienummer: 69931995825