Madelein Huisman

— GZ-psycholoog

Ik ben Madelein Huisman, GZ-psycholoog en sinds 2010 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg met tussendoor een uitstap van enkele jaren als praktijkeigenaar in Nepal.
Ik heb altijd met een diversiteit aan problematiek gewerkt zoals angstklachten, stemmingsklachten, psychosomatische klachten, trauma, hechting en persoonlijkheidsproblematiek. Ik ben geschoold in diverse stromingen en werk graag met o.a. Schematherapie, Affectfobie therapie, Acceptance and commitment therapie, EMDR en meer lichaamsgerichte benaderingen zoals de Sensorimotor Psychotherapie.

Vanaf dag 1 dat ik het vak uitoefen vind ik het bijzonder innemend om naast iemand het therapeutische proces te mogen ervaren. Ik voel enorme nieuwsgierigheid in het mogen ontmoeten van de ander. Openheid en menselijk contact zijn voor mij een belangrijke basis om ruimte mee te creëren voor het opbouwen van een veilige therapeutische relatie. In behandelingen zet ik me in voor het bieden van een persoonsgerichte aanpak. Ik kijk hoe we in het traject kunnen aansluiten bij jou als persoon en jouw hulpvraag, naast én met de klachten, diagnose of problematiek die er speelt. En niet enkel op ‘psychisch’ vlak. De wisselwerking tussen lichaam, hart en geest is zo onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat ik ook urgentie voel om daar oog voor te hebben. Ik vind het daarnaast belangrijk om waarde- en actiegericht aan de slag te gaan en dat ook zelf in het leven uit te dragen.
In mijn ogen gaat behandeling over het creëren van een goede verbinding met jezelf en wordt daarmee het leven vaak een stuk leuker en rijker.

BIG-registratienummer: 39919256225