Lisetta Esveld

— psycholoog, systeemtherapeut, psychodramatherapeut i.o., zorgcoördinator

Ik ben ervan overtuigd dat de sfeer en bejegening in een organisatie veel invloed heeft op het welzijn van cliënten en medewerkers. Bij Care to Change is een warm welkom voelbaar. Een persoonlijke bejegening en oprechte interesse in de mens achter zijn verhaal.

Het geeft mij veel voldoening wanneer een cliënt zich binnen het behandelcontact veilig voelt om zichzelf te kunnen zijn. Wanneer mensen zichzelf durven te laten zien, zijn zij wat mij betreft op hun mooist. Zowel in kracht als in kwetsbaarheid. Vanuit dit open contact kan men herstellen en groeien.

Als ontwikkelingspsycholoog heb ik ruime ervaring opgedaan binnen de (interculturele) psychiatrie. Mijn affiniteit gaat uit naar trauma- en stemmingsgerelateerde stoornissen, zelfbeeld, emotieregulatieproblemen, ouder-kind relatieproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek. Ik vind het belangrijk om naast het denken, ook het lichaamsbewustzijn en het hart aan te spreken.

Ik vind het fijn dat binnen Care to Change zo zorgvuldig gekeken wordt naar de match tussen cliënt, behandelaar en behandelmethode. Juist dit totaalpakket aan zowel verbale- als non-verbale therapie zal iemands herstelproces versnellen, maar vooral ook verdiepen.