Ken Tanaka, medisch directeur, psychiater, regiebehandelaar, Care to Change, Amsterdam, Hilversum, Emmeloord, Haarlem, Zeist

Ken Tanaka

medisch directeur, psychiater, regiebehandelaar

Mijn naam is Ken Tanaka, psychiater en medisch directeur van Care to Change. Ik ben nu 10 jaar psychiater en heb binnen verschillende GGZ instellingen gewerkt zoals forensische FACT teams, gebiedsteams, antroposofische GGZ en middelgrote GGZ behandel centra’s.

Ik heb een holistische visie van de mens. Het is een visie dat we niet alleen met onze gevoel en gedachtes in het leven staan, maar dat er meer is dan dat, zoals het zintuigelijk, kunstzinnige en het lichamelijke. Een mens is veel meer dan een diagnose of een stoornis. Daarom geloof ik ook dat de GGZ moet bestaan uit meer dan alleen de evidence based medicine (wetenschappelijke bewezen behandelingen). Reguliere GGZ behandelingen richten zich meestal op biologische behandeling (medicatie) of op verbale therapie (psychotherapie). Door bezuinigingen zijn vaktherapieën als psychomotore therapie en kunstzinnige therapie verdwenen. Dit is een verschrikkelijke ontwikkeling, aangezien elk mens anders is en niet iedereen past in een behandel richtlijn/protocol. Care to Change heeft voor een multidisciplinaire aanpak gekozen waarbij per cliënt gekeken wordt wat er gebeurd is in het leven en wat hij/zij nodig heeft om te herstellen van complexe problematiek en klachten. Daarbij wordt, naast een gesprekstherapeut en een psychiater, ook vaak een zeer ervaren therapeut ingezet die niet alleen praat maar juist met het lijf werkt, of beeldend, met muziek etc. Onze missie en visie gaat dan ook over hoe wij meer willen bieden dan het stellen van een diagnose en een behandeling bieden voor die diagnose.

Als medisch directeur probeer ik daarom deze visie en missie uit te dragen aan de organisatie en de maatschappij zodat we onze identiteit en werkwijze behouden en bestendigen. Samenwerken met andere organisaties en instellingen, zoals wijkteams, huisartsen, maatschappelijke organisaties is hard nodig omdat we het ook niet alleen kunnen. Het werken in toegankelijke kleinschalige teams geeft optimale regie en een concentratie van de sterkste kanten van elke therapeut. Daarmee houden we het aan de ene kant klein maar geeft het ook groei aan het bedrijf zodat we meer mensen kunnen helpen en bereiken.

 

BIG-registratienummer: 79064120901


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl