Joan Sträter

— GZ-psycholoog

Mijn naam is Joan Sträter (geboren in 1970). Ik ben opgeleid tot intercultureel orthopedagoog en heb het grootste gedeelte van mijn werkende leven tot dusver gewerkt met gezinnen waar een kind, en vaak ook een ouder, psychiatrische problemen had. Gedragsproblemen, delinquentie, problemen in de emotie-regulatie, trauma, adhd, angst en somberheid, culturele issues, zingevingskwesties, verslavingen, opvoedingsproblemen en hevige conflicten stonden centraal in de gezinnen waar ik mee werkte.

Ik gaf zowel individuele-, groeps- en systeembehandelingen, schoolde me bij tot GZ-psycholoog, gedragstherapeut, en onder meer Emdr-, DGT,- en psychotraumabehandelaar NET. Vanwege het inzicht dat lichaam en geest beiden spanning opbouwen als dingen moeilijk gaan, heb ik me daarnaast laten opleiden tot yoga-docent. In 2014 stapte ik uit de kinder- en jeugdpsychiatrie en ben ik voornamelijk met volwassenen gaan werken.

Momenteel gebruik ik alle opgedane kennis en ervaring onder meer in mijn werk bij Care to Change. Ik sluit aan bij jouw klachten in het heden, maar onderzoek samen met jou welke samenhang er is met eerdere ervaringen. Door meer inzicht te verkrijgen en jou te vragen in het dagelijks leven te observeren, reflecteren, experimenteren en ervaren hoop ik samen met jou, en ondersteund door mijn medebehandelaars, jou te helpen je leven wat meer vorm te geven.

 

BIG-registratienummer: 09056952925