Ellie Lardenoije

— psycholoog, psychotherapeut, yogatherapeut

De keuze maken om in therapie te gaan, is een ontzettend moedige stap.

Er is durf voor nodig om je angsten, verdriet en boosheid onder ogen te komen; de patronen te onderzoeken die ervoor zorgen dat je vastloopt en je niet gelukkig voelt. Het is voor mij erg belangrijk dat jij je veilig genoeg voelt bij mij om dit proces samen aan te gaan.

Zowel in gespreks- als in yogatherapie maak ik gebruik van schematherapie. Deze behandelvorm gaat over het ontdekken en doorbreken van je patronen en hun oorsprong, waarbij het doorvoelen van je emoties centraal staat. Je gaat weer contact maken met jouw behoeftes, verlangens en grenzen. Dit zorgt niet alleen voor meer verbinding met jezelf, maar ook met je omgeving.

Ik geloof daarbij dat werkelijke verandering pas kan plaatsvinden wanneer je met minder weerstand en afwijzing naar jezelf en je klachten/problemen kunt kijken. Zelfcompassie, het zonder oordeel en mild aanwezig zijn bij je eigen pijn, is daarom altijd een (impliciet) thema in de sessies. Je leert hierbij vanuit een stevige verankering in jezelf, je eigen kwetsbaarheid te dragen.

In yogatherapie nemen we het lichaam, in plaats van het gesprek, als ingang om contact te maken met hoe je je voelt. Je leert luisteren naar de signalen van je lichaam en te vertrouwen op je lijf. Omdat een ontspannen ademhaling daarbij erg belangrijk is, zal hier altijd aandacht aan worden besteed in de sessies.