Daphne Ritzen

— beeldend therapeut

Beeldende therapie is verrassend effectief. Een kleine tekening met potlood bijvoorbeeld, of op groot vel geschilderde dikke klodders rode en zwarte verf; dit soort handelingen en werkstukken vertellen al snel een heel verhaal. Dit ‘doen en ervaren’ horen bij beeldende therapie. De betekenissen die we hier samen bij ontdekken, helpen je op weg naar de door jouw gewenste verandering. Soms ervaart iemand deze verandering tijdens het vormgeven. Soms hoeft iemand maar te kijken naar het resultaat om tot in zijn tenen te voelen waar een oplossing ligt. En soms zijn woorden nodig om het beeldende werk betekenis te geven. Iedereen heeft hierin zijn eigen proces.

Als therapeut sluit ik aan bij de doelen die voor jou van belang zijn. Samen zetten we de lijnen uit en kijken we hoe u binnen, óf juist buiten, de lijntjes kunt kleuren.

Mijn achtergrond als beeldend kunstenaar is onderdeel van mijn therapeutische houding. Naast het onthullende karakter van het beeldend materiaal is er plaats voor plezier, ontspanning, experimenteren en spelen. Ieder mens is op zijn eigen wijze creatief en op zoek naar oplossingen. Het beeldend werken biedt een veilige manier om nieuwe mogelijkheden te ervaren en te oefenen. Het gaat er nadrukkelijk niet om een mooi werkstuk te maken. De parallel tussen het beeldend werken en jouw dagelijks leven helpen jou die stappen te zetten. Daar wil ik jou graag bij helpen.