Barbara Pestana

— dramatherapeut

20 jaar geleden studeerde ik af als dramatherapeut. Sinds die tijd heb ik in verschillende functies, binnen en buiten de hulpverlening, mensen begeleid bij het hervinden van hun innerlijke (veer)kracht.

Wat me in al deze ontmoetingen het meest heeft geraakt is de vraag: Wie ben jij? Voorbij de aanpassing aan je omgeving, voorbij wie je zou ‘moeten’ zijn?

Het vinden van jouw antwoord op deze vraag staat ook in jouw begeleiding centraal. In dit proces help ik je met mildheid naar jezelf en je geschiedenis te kijken en leer je onderscheid te maken tussen wat werkelijk bij je hoort en wat je ooit hebt  aangeleerd om je te beschermen. Het leren onderscheid maken tussen deze twee dingen is soms een klus. De uitkomst is altijd positief. Je bent steeds beter in staat jezelf te zijn en te laten zien wie je van binnen bent.

In de begeleiding maak ik naast gesprekken ook gebruik van ervaringsgerichte oefeningen. Het is een mooie manier om voorbij het ‘gepraat’ in je hoofd te gaan en ook  je eigen waarneming, gevoelens en innerlijke signalen te leren vertrouwen.