Annet de Boer

— dramatherapeut

Ik ben deel van basisteam 2 in Hilversum en geef hier samen met Jolanda Klees een schemagerichte psychodrama therapiegroep.

Ik heb ruim tien jaar ervaring in het werken aan zelfbeeld en zelfvertrouwen met volwassenen met uiteenlopende achtergronden. Dit doe ik door middel van theater, mindfulness en andere ervaringsgerichte oefeningen.

Als je worstelt met je klachten dan is dat lastig. Daarbij komt vaak ook nog een schuldgevoel, zelfverwijt of het vergelijken met anderen, wat het extra pittig kan maken voor jezelf. Een laag zelfbeeld uit je jeugd versterken je klachten, wat vervolgens ook weer je zelfbeeld verslechterd. Deze cyclus wil ik graag doorbreken.

Ik help je graag met het verbeteren van de relatie met jezelf. Met zichtbaar durven worden zoals je echt bent en met wat je echt voelt. Met jezelf op waarde schatten en jezelf ondersteunen en laten ondersteunen door anderen.

Door een betere relatie met jezelf sta je steviger in je schoenen om behandeling voor je klachten aan te kunnen en te benutten.

Schematherapie vind ik hier een geweldige therapievorm. Het creëert zoveel overzicht en inzicht te midden van alle emotie en gedachtes. En psychodrama is een methodiek waarbij je door ervaring en doen leert. In psychodrama ga je jouw schema’s verbeelden door deze bijvoorbeeld een stem en een houding te geven.  Ook kun je situaties die je lastig vindt of vond opnieuw in scene zetten. Hierdoor kun je op een veilige manier emoties uit dat moment verwerken of ergens mee oefenen. Daarnaast kan speelsheid ook plezier geven en dit kan prettig zijn als afwisseling op pittige thema’s.

Meer informatie i-love-me.nl