Anneloes Nieboer

— dramatherapeut

Als dramatherapeut bij Care to Change ligt mijn kracht in het samen met een cliënt op een speelse manier onderzoeken wat zij nodig hebben voor het herstel, bewustwording en/of het doorbreken van (oude) patronen. Ik geef als dramatherapeut vooral individuele therapieën, maar op termijn hoop ik ook groepstherapieën te geven.

Voor Care to Change heb ik als dramatherapeut met verschillende doelgroepen gewerkt, onder andere jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of forensische achtergrond in combinatie met intensieve psychiatrische zorg. Daarnaast heb ik in het bestuur gezeten van de Nederlandse Vereniging voor dramatherapie en zet ik mij graag in voor dit mooie vak, bijvoorbeeld door workshops te geven of te helpen met de vormgeving van grafische ontwerpen.

Ik hecht veel waarde aan mijn eigen ontwikkeling en heb mij daarom afgelopen jaren gespecialiseerd in de dramatherapie methodiek ‘Developmental transformations’. Dit is een methodiek die vanuit improvisatie inspeelt op de problemen waarmee een cliënt worstelt. Daarnaast heb ik ook de training toegepaste vaktherapie gevolgd en ben ik enthousiast geworden over schematherapie. Momenteel pas ik de geleerde technieken toe in mijn therapieën. Ik verdiep mij ook in thema’s als rouw en verlies, evenals hechting. Verlies in de brede zin van het woord, denk hierbij ook aan verlies van gezondheid, werk of echtscheiding. Bij hechting focus ik op het gezin/systeem en hoe dit invloed kan hebben op bijvoorbeeld de emotieregulatie.