Walter de Vries

psychotherapeut, GZ-psycholoog, regiebehandelaar

Vanaf mijn afstuderen als psycholoog hebben de vragen “wie ben ik?” en “hoe geef ik zin aan mijn leven?” mij bezig gehouden. In mijn afstudeeronderzoek heb ik de zelfconfrontatie-methode van Hermans toegepast om te onderzoeken wat voor religieus en niet-religieus opgevoede jongeren waardevol was. Ik ben de opleiding tot psychotherapeut gaan volgen omdat ik mensen wilde helpen dit voor zichzelf helder te krijgen. In deze opleiding heb ik veel inzichten gekregen in mijzelf en anderen die ik enthousiast ben gaan toepassen in mijn eigen psychotherapie-praktijk.

Een onderstroom in mijn psychotherapeutisch werk is altijd het systemisch werk en opstellingenwerk geweest waarin ik vanaf 2002 opleidingen voor volgde en me uiteindelijk specialiseerde in de opstellingsmethode en identiteitsgerichte psychotraumatherapie (IOPT) van Franz Ruppert. Daarnaast vond ik het altijd leuk om aan andere mensen het vak over te dragen en mijn kennis en inzichten te delen. Daarom ben ik ook een opleidingspraktijk begonnen. Nu leid ik collega klinisch psychologen, psychotherapeuten en systeemtherapeuten op in de IOPT.

IOPT, ofwel Identiteitsgerichte psychotraumatherapie, vertrouwt op jouw zelfhelend vermogen. Door traumatische levenservaringen op je levenspad kan je delen van jezelf zijn verloren, en je jezelf achter een muur zijn gaan verstoppen die je zelf niet eens meer ziet op den duur, omdat je denkt dat je zo bent. Totdat je klachten krijgt en merkt dat je niet helemaal jezelf bent en je graag weer helemaal jezelf wilt worden. Met deze therapie methode wil ik je daarbij helpen. We gaan jouw verlangen letterlijk in de ruimte opstellen en maken zo je innerlijke worstelingen zichtbaar, zodat je je bewuster wordt van je gevoelens en van wie je écht bent. Zo kan je steeds minder iemand worden die zich aanpast aan wat er werd of wordt verwacht, en steeds meer je leven leiden zoals jij werkelijk bent.

 

BIG-registratienummer: 09052101816


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl