Teuntje Boukes

— GGZ-agoog, systemisch therapeut

‘Dat wat je overkomt, daar kun je niet altijd wat aan doen. Hoe je erop reageert wel.’

We zijn als mens uniek – met eigen wensen, doelen, successen en teleurstellingen. We maken ook allemaal deel uit van een systeem – van een familie, van de maatschappij, van een cultuur.

Dit samen maakt onze persoonlijke veerkracht: de manier waarop we kunnen omgaan met gebeurtenissen die bij het leven horen.

Als je dreigt vast te lopen of bent vastgelopen in je leef- of werkomgeving, is je persoonlijke veerkracht soms ver te zoeken.

De klachten waar je last van krijgt of hebt – zowel psychische als lichamelijke – kunnen hun oorsprong hebben in verliezen of andere traumatische ervaringen – in het gezin van herkomst of de cultuur, het land waar je vandaan komt.

Het is dan van belang om, in het hier en nu, ook je verleden aandacht te geven, zodat je kunt ontdekken welke keuzes van jou mede bepaald worden door je ervaringen in het verleden.

Ik wil je graag ondersteunen bij jouw ‘reis naar binnen’, met oog voor je persoonlijke situatie en je naaste omgeving en met behulp van inzicht gevende theorieën en systemische ervaringsoefeningen. Een ontdekkingsreis naar wat er voor jou echt toe doet en wat je kunt doen om de draad van je leven (weer) op te pakken – met de juiste veerkracht op de juiste plek.