Tessa Hoekzema

psycholoog

Echt verbinding met de ander aan gaan en veiligheid creëren om samen stil te staan bij wat er zich van binnen afspeelt. Dat is waar ik mij in de behandelingen op richt.

Niet je diagnose staat centraal, maar jij als persoon, met alles wat daarbij hoort en voor jou van belang is. Samen onderzoeken we hoe de problemen waar je tegenaan loopt, passen binnen de context van jouw persoon en levensverhaal. We richten ons daarbij vooral op je emoties en innerlijke belevingen, mijn ervaring is dat daar de sleutel ligt tot daadwerkelijke groei en verandering. Om van binnenuit te kunnen gaan voelen wat er nodig is en dat te volgen.

Wat een dankbaar en waardevol werk, om naast iemand te mogen staan die -soms voor het eerst van zijn leven- met aandacht en zorg bij zichzelf stil staat en leert luisteren naar zijn innerlijke kompas.

Naast individueel, werk ik ook systemisch: we betrekken dan de belangrijke mensen in je leven bij de behandeling. Ik werk hierbij (met name bij partnergesprekken) veel met Emotionally Focussed Therapy (EFT), waarbij emoties de ingang zijn tot het creëren van meer (of nieuwe manieren van) verbondenheid.

We gaan onderzoeken hoe jullie met elkaar omgaan, of er bepaalde patronen zijn waar jullie met elkaar in terecht komen en wat er dan eigenlijk precies gebeurt. Welke emoties en behoeften gaan er schuil onder je eigen gedrag en dat van de ander?

Deze emoties en behoeften kunnen heel eng en kwetsbaar voelen om bij stil te staan, laat staan ze te uiten naar de ander, die er misschien tegenin zal gaan omdat ze niet “redelijk” of “reëel” zijn. Samen gaan we werken aan het creëren van voldoende emotionele veiligheid, om dit toch mogelijk te maken en zo op een nieuwe manier met elkaar in contact te zijn.


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl