Rogier Harteveld

— GZ-psycholoog

Tijdens mijn studie klinische psychologie viel het me op dat de benadering van de mens erg mentaal en hoofdzakelijk biologisch en psycho-emotioneel gericht was. Mijn beleving van menszijn was van meet af aan breder. Een mens is niet afgescheiden van de rest het leven. Ik was geïnteresseerd in filosofie, spiritualiteit, alternatieve geneeswijzen, muziek, boeddhisme, gezonde voeding, de natuur, het lichaam en energie. Simpel gezegd een meer holistisch mensbeeld.

Daarom heb ik me naast mijn studie psychologie ook verdiept in bijvoorbeeld emotioneel lichaamswerk, biodynamische psychologie en energetisch lichaamswerk. Vaak door het eerst zelf te ondergaan, daarna een opleidingen of training te volgen om vervolgens het geleerde zelf toe te passen in mijn werk.

De mens is niet het verhaal dat hij/zij over zichzelf heeft gemaakt. Tegenwoordig is er een simpele vorm overgebleven die vooral gaat om het in vrijheid contact maken waarin er ruimte is voor de mens in zijn zoektocht naar zichzelf, heling en liefde. Alles wat ik onderweg geleerd heb is daarin moeiteloos aanwezig en ten dienste aan dit proces. Van de weeromstuit komen we samen tot de kern van de levenspijn die gezien, begrepen en gevoeld wil worden om te kunnen helen en op te lossen.

 

BIG-registratienummer: 19063774025