Renske Althuisius

— maatschappelijk werkende/ seksuoloog NVVS

Het bespreekbaar maken van intimiteit en seksualiteit, het geven van psycho educatie over dit zo belangrijk en – vaak als beladen ervaren – onderwerp, én het behandelen van intimiteit en seksuele problemen is het werkterrein van de seksuoloog. Ik werk met individuen en met paren, tevens geef ik modules aan groepen waarin de meest voorkomende seksuele vragen en problemen aan bod komen.

De onlosmakelijke samenhang tussen psyche, lijf en omgeving staat in het werken voorop. Het samenwerken met, lichaamsgerichte, therapeuten is dan ook een zeer waardevol en onmisbare onderdeel in het multidisciplinaire behandelaanbod van Care to Change.

Bij Care to Change kunnen we geen behandeling aanbieden die puur is gericht op seksuele klachten. Mijn deskundigheid op seksuologisch gebied mag wel ingezet worden in een behandeling waarvoor de huisarts een verwijzing heeft gegeven, op grond van bijvoorbeeld een angststoornis, trauma, depressie of persoonlijkheidsproblematiek, waarbij tevens seksuele klachten spelen.

Mijn achtergrond is maatschappelijk werker met Voortgezette Opleiding en sinds 2003 ben ik seksuoloog NVVS.

Veel ervaring heb ik opgebouwd als behandelaar binnen de specialistische GGZ met ( jong) volwassenen, ook in groepen, met klachten als somberheid, depressie, angst en paniek, dwang, emotieregulatie problemen, eetstoornissen , trauma gerelateerde klachten en negatieve seksuele ervaringen.

Daarnaast sinds 2012 werkzaam in mijn vrijgevestigde seksuologische praktijk ‘Vrij’. Hier werk ik in nauwe samenwerking met bekkenfysiotherapeuten. Voor mee informatie zie ook https://www.bekkenfth.nl.