Noreen van Golde

— psychotherapeut, regiebehandelaar

In 2006 ben ik afgestudeerd in de klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien heb ik bij verschillende GGZ-instellingen gewerkt en ervaring opgedaan met het behandelen van een grote verscheidenheid aan psychische problematiek, zowel bij kinderen, adolescenten als volwassenen.

Vanuit een oprechte belangstelling in de mens, in al zijn facetten, ben ik dit werk gaan doen. Ieder mens is uniek en dus ook iedere behandeling. Juist dit maakt het werk afwisselend en uitdagend. Voor mij is het mooi om erbij te mogen zijn wanneer een cliënt stappen zet op gebieden die eerder vermeden zijn.

Wat ik het belangrijkst vind in therapie is het opbouwen van een werkrelatie waarin jij je veilig voelt. Mijn streven is dat je je zo veilig gaat voelen dat je alles durft te bespreken, zodat je echt op zelfonderzoek uit te kunt gaan. Ik stel jou centraal. Het is jouw behandeling. Hierbij is het mijn rol om regie te houden over jouw proces en mijn kennis in te zetten om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

Ik kan werken vanuit verschillende psychotherapeutische stromingen maar heb mij tot nu toe met name gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en systeemtherapie. Omdat ik vanuit mijn achtergrond als klinisch ontwikkelingspsycholoog mensen als onderdeel van hun systeem zie heb ik in ieder geval altijd aandacht voor het gezin herkomst maar ook de systemen waar iemand nu onderdeel van uit maakt.

 

BIG-registratienummer: 49925823016