Nanette Huisman, psychomotorisch therapeut, Care to Change, Hilversum

Nanette Huisman

psychomotorisch therapeut

Tijdens mijn studie bewegingswetenschappen kwam ik erachter dat mijn passie voor beweging zich verder reikt dan het menselijk ‘bewegingsapparaat’. Het is vooral de dynamiek tussen ons lichaam, hoofd, hart en omgeving wat mij beweegt. Het was daarom een passende keuze om mij ook op therapeutisch vlak te ontwikkelen.

Als psychomotorisch therapeut en therapeut op haptonomische basis schenk ik aandacht aan wat jouw lichaam aangeeft: je lichaamstaal en -houding, de manier waarop je je beweegt, spanning en ademhaling. De therapie biedt een veilige plek in het opdoen van lichaamsbewustzijn en het experimenteren met (nieuw) gedrag. Er wordt relatie gelegd tussen hetgeen je ervaart in de bewegings-en lichaamsgerichte oefeningen en het dagelijks leven, maar mogelijk ook met vroegere ervaringen en (traumatische) levensgebeurtenissen. Het lichaam spreekt. Door hier naar te leren luisteren en te leren vertrouwen op je gevoel, wordt het makkelijker om keuzes te maken die passend zijn bij jou, die je helpen om (de balans) te herstellen, of de regie terug te krijgen. Tevens helpt het je draagkracht te doen toenemen, door meer in contact te zijn met jezelf.

Ik ondersteun op een sensitieve manier in het herkennen en begrijpen van reacties van het lichaam, in de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en in het ervaren van stevigheid binnen jezelf. Dat kan door (samen) in beweging te zijn, maar ook door stil te staan bij jouw binnenwereld, of door aanraking waarbij de verbinding met het lichaam en jouw eigenheid gestimuleerd wordt. De basis hierin is veiligheid, afstemming en contact.


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl