Nanette Huisman

— Psychomotorisch therapeut

Een lichaam spreekt zijn eigen taal: de manier waarop je beweegt, je lichaamshouding, spanning, ademhaling, pijn en emoties. Met een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn ben je in staat te luisteren naar de signalen van je lijf. Soms kan je echter zo vanuit je hoofd leven dat voelen naar de achtergrond is geraakt. Of zijn er levensgebeurtenissen geweest waardoor je je bent gaan afsluiten van je gevoel. Je kunt dan belangrijke informatie op basis van lichaamssignalen missen.

Bij lichaamsgerichte therapie kun je door middel van bewegings-en lichaamsgerichte interventies ervaringen opdoen die helpend zijn om je lichaamsbewustzijn te vergroten, je patronen te herkennen en te oefenen met (nieuw) gedrag. Op het punt waar het moeilijk wordt of waar je vastloopt, onderzoeken we samen hoe je weer in beweging kan komen.

Als psychomotorisch therapeut en therapeut op haptonomische basis ondersteun ik je op een sensitieve manier in het herkennen en begrijpen van reacties van het lichaam en de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag. Dat kan door in beweging te zijn, maar ook door stil te staan bij jouw binnenwereld, of door aanraking waarbij de verbinding met het lichaam en jouw eigenheid gestimuleerd wordt. De basis hierin is veiligheid, afstemming en contact.