Nanci Nievaard

— psychomotorisch therapeut

Stel, je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan in het leven en je weet niet hoe je dit kunt veranderen. Dan kan het zijn dat je veel in je hoofd leeft en de signalen van je lichaam negeert. Ondertussen probeert je lichaam je iets te vertellen met bijvoorbeeld spanning en sensaties in bepaalde situaties. Psychomotorische therapie helpt je om de verbinding tussen lichaamssignalen, emoties, gedachten en gedrag te ervaren en verandering in gang te zetten.

Binnen mijn werk maak ik gebruik van schematherapie, zelfcompassie en Mind Eye Power (MEP). Dit is een lichaamsgerichte methodiek waarin adem, oogbewegingen en aandacht samen komen. Er wordt gebruik gemaakt van een grote reeks oefeningen om balans te brengen in lichaam en geest. Daarnaast kan de oorsprong van belemmerende overtuigingen of trauma’s worden opgespoord en gereset.

Ik werk met stress- en angstklachten, moeite met het voelen van het lichaam en emoties, belemmerende patronen, problemen op het gebied van hechting en trauma en fysieke klachten die hieruit voort kunnen komen.

Ik ben geregistreerd psychomotorisch therapeut bij de beroepsvereniging voor vaktherapie, opgeleid in schematherapie & vaktherapie, mindfulness & zelfcompassie. Daarnaast ben ik gediplomeerd (advanced) Mind Eye Power practitioner en Associate TAO docent (lichaamswerk vanuit Taoïstische zienswijze).

Kennis, ervaring en intuïtie zijn ingrediënten voor mijn werk. Ik ga altijd uit van de cliënt en kijk wat het beste bij haar of hem aansluit.