Monique Gerritsen

beeldendtherapeut

Met grote betrokkenheid voor mijn werk, ben ik ruim 40 jaar werkzaam als beeldend therapeut. Ik heb heel vaak gezien en ervaren hoe helpend en betekenisvol het bezig zijn met beeldend materiaal in een therapieproces kan zijn. Beelden zeggen vaak meer dan woorden.

De werkstukken die tot stand komen helpen om de problemen heel letterlijk ‘onder ogen’ te zien. Het beeldend proces is effectief en helpend om ook lastige emoties te uiten en vorm te geven. Het proces van vormgeven laat je ervaren hoe ‘jouw verhaal’ eruit ziet en welke keuzes jij maakt.

In de beeldende therapie is ruimte voor de pijn uit jouw leven, maar zeker ook voor plezier, spelen met materiaal, ontspanning en bevrediging om voor jezelf op deze wijze bezig te zijn.

In de beeldende therapie mag veel en moet niets. Eisen aan beeldende kwaliteiten zijn niet aan de orde. Wél een veilige omgeving om te kunnen werken en te experimenteren met allerlei teken- en schildermaterialen, klei, steen, papier, karton en textiel en daarin de verbinding met jezelf te onderzoeken.


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl