Marij Nutma, beeldend therapeut, Care to Change, Emmeloord

Marije Nutma

beeldend therapeut

In mijn behandelingen combineer ik psychologische behandelmethoden met een dosis creativiteit.

Als je bij mij komt, dan praten we niet alleen, je gaat ook met je handen bezig. Zo kan het zijn dat je gaat tekenen, schilderen of kleien.

Het gaat dan niet om het maken van een mooi kunstwerk, maar om jezelf te uiten via het beeldend werken.

Tijdens het beeldend werken kom je altijd jezelf tegen, met al je mooie en moeilijke kanten. Het geeft je de kans op helder te krijgen wat de steeds terugkerende patronen van denken, voelen en handelen zijn waar je in vast loopt. Het geeft je ook de kans om nieuwe, positieve ervaringen op te doen, om plezier te beleven en om tot oplossingen te komen. Samen bekijken we wat je gemaakt hebt. Ik help je woorden aan de beelden te geven waardoor je meer grip krijgt op je eigen gevoelens. Hierbij vind ik het belangrijk dat jij je veilig en begrepen voelt.

Mijn ervaring is, dat praten over jezelf niet altijd voldoende is. Woorden dekken soms niet de lading van de emoties waar mensen mee worstelen.

Als psycholoog liep ik hier tegenaan. Op het moment dat ik mij om liet scholen tot Vaktherapeut Beeldend ging er een wereld voor mij open. Steeds opnieuw ben ik verrast hoe een beeld precies weer kan geven wat er bij iemand speelt. Het is echt waar: een beeld zegt meer dan 1.000 woorden.

Graag neem ik je mee in deze wereld van vorm en kleur.


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl