Margriet Formanoy, psychomotorisch therapeut, Care to Change, Haarlem

Margriet Formanoy

psychomotorisch therapeut

Als je bij mij in behandeling komt, dan kan het zijn dat je al diverse vormen van psychologische hulpverlening hebt gehad. En dat je al inzicht hebt gekregen in je gedrag, soms gebaseerd op belemmerende gedachten die je er van weerhouden keuzes te maken die goed zijn voor jou. Maar hoe je alles wat je hebt geleerd kan toepassen in de praktijk kan soms nog als een brug te ver voelen. Door de kennis die jij al hebt opgedaan te combineren met ervaringsgerichte werkvormen merk ik dat soms ineens het kwartje valt. Regelmatig wordt ik verrast door het effect en hoeveel ontlading dat kan geven. Daarbij staat centraal dat jij meer inzicht krijgt in wat de signalen van jouw lichaam aangeven, zodat jij je weer wat meer thuis voelt in je eigen lijf.

In de therapie is er aandacht voor de lichamelijke kant van klachten, zoals lichamelijke spanningen, lichaamstaal, manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving. In de therapie ben jij bezig met bewustwording van patronen. Door te ervaren komt er ruimte om te oefenen met nieuw gedrag en voor het opdoen van nieuwe ervaringen. Mijn basishouding beschrijf ik als liefdevol, vermengd met humor. Soms confronterend, soms ondersteunend. Altijd vanuit verbinding en respect.

Naast mijn werk bij Care to Change zet ik ook ervaringsgerichte werkvormen in, in het bedrijfsleven en doe ik onderzoek naar stress op het werk: www.werkform.nl.


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl