Lucie Schermers, GZ-psycholoog, Care to Change, Zeist

Lucie Schermers

GZ-psycholoog

Ik ben Lucie Schermers en werk al meer dan 35 jaar vol enthousiasme als psycholoog binnen de geestelijke gezondheidszorg. Vanaf 1988 heb ik een eigen praktijk, aanvankelijk als eerstelijnspsycholoog, later ook als echtscheidingsbemiddelaar. De afgelopen 15 jaar heb ik mijn werk uitgebreid binnen een netwerkorganisatie in de specialistische ggz. Dit heeft mij de mogelijkheid gegeven om mijn psychotherapeutische vaardigheden verder te ontwikkelen en toe te passen.

Als zelfstandige hulpverlener heb ik de samenwerking met andere zorgverleners altijd gezocht.

Helaas is de samenwerking tussen individuele hulpverleners vaak lastiger dan gewenst, met name vanwege de financiële belemmeringen. Ik ben daarom erg blij dat ik met Care to Change in contact ben gekomen: binnen Care to Change heb ik nu de mogelijkheid om mensen met langdurige en ernstige problematiek te behandelen vanuit een team, bestaande uit meerdere disciplines met ieder zijn eigen deskundigheid en specifieke achtergrond. Dit is een enorme meerwaarde voor de behandeling van onze cliënten.

Ik zelf werk vanuit diverse psychotherapeutische invalshoeken ( o.a. Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, EFT, EMDR en MBT) en integreer deze behandelmethoden zodanig dat het zo optimaal mogelijk aansluit bij de problematiek en hulpvraag waarvoor mijn cliënt bij mij in behandeling komt.

Het werken met EMDR heeft de afgelopen 15 jaar een enorm positieve uitwerking gehad op mijn behandelresultaten bij mensen met PTSS en andere trauma gerelateerde stoornissen. Ik ben opgeleid en aangesloten bij de Vereniging EMDR Nederland als practitioner.

Voor verdere achtergrondinformatie over mij verwijs ik naar mijn website: www.schermerspsychologe.nl

 

BIG-registratienummer: 79049134125


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl