Lia van der Maas, psychomotorisch therapeut, Care to Change, Amsterdam

Lia van der Maas

psychomotorisch therapeut

Al heel jong wist ik dat ik wilde gaan sporten/bewegen met mensen met een fysieke beperking en zodoende heeft het werkveld revalidatie altijd mijn voorliefde gehad. Binnen mijn studie bewegingswetenschappen heb ik me dan ook met name op deze doelgroep gericht. Echter ik zocht verdieping in de psychologische gevolgen van een fysieke beperking en daarbij psychologische effecten van bewegen, met je lichaam bezig zijn. De combinatie van lichaam en geest was voor mij hierin vanzelfsprekend en onontkoombaar. 

Binnen de opleiding tot psychomotorisch therapeut heb ik daarnaast veel kennis opgedaan rondom allerlei psychische stoornissen en met name ervaring als therapeut opgedaan met trauma, depressie, persoonlijkheidsproblematiek en angst. Veel van deze thema’s ben ik de jaren daarna tegengekomen bij mensen met chronische pijn die ik behandel binnen Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie. 

In de 12 jaar dat ik mijn vak als psychomotorisch therapeut al heb mogen uitvoeren heb ik mogen ervaren dat het aan den lijve ervaren van gedrag en emoties heel veel inzicht kan geven. Dit inzicht geeft een eerste aanzet tot begrip van jezelf en tot besef dat er mogelijk iets kan veranderen. Om samen met de cliënt te zoeken naar waar het belangrijkste probleem ligt en hoe hier mee om te gaan ervaar ik als een mooie puzzel. 

Elementen waar ik me veel op richt zijn,  reacties van je lichaam leren begrijpen en herkennen, expressie en regulatie van emoties, ervaren van kracht en stevigheid in jezelf. Ik heb in de jaren terug gekregen dat ik op een respectvolle manier mensen confronteer met hun pijnpunten waardoor er verandering mogelijk wordt. 

Naast mijn werk bij Care to Change werk ik ook in mijn eigen praktijk www.pmtamstelveen.nl

 


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl