Katinka van Sprang

— psychomotorisch therapeut

Als fanatiek mountainbiker, zit ik regelmatig op de fiets in uiteenlopend terrein (wat zou ik graag de Alpen als mijn achtertuin hebben). De ene dag voelt het alsof ik vleugels heb, de andere dag bedenk ik me dat ik misschien beter een andere sport moet gaan doen. In eerste instantie had ik niet zo goed door, waar dit hem in zat. Inmiddels weet ik, dat de dagen dat mijn hoofd mijn fiets teveel onder controle wil houden, ik “hard” op mijn fiets zit, en hiermee het contact met het terrein en mezelf verlies.

Het bovenstaande voorbeeld is waar voor mij de kracht van ervarings- en lichaamsgericht werken in zit. De mate waarin je contact met je lijf kan maken geeft direct feedback over hoe het met je gaat. Dit laatste is waarin ik je graag wil ondersteunen op een open en niet-oordelende manier. Als professional, maar ook als persoon, geloof ik hierbij in de kracht van samen. Waarin samen voor mij betekent dat je zelf aan het stuur van je proces blijft staan, maar ik graag een stukje mee trap. Samen op de tandem naar jouw herstel.

Naast mijn werk bij Care to Change ben ik werkzaam bij een SGGZ organisatie in de Randstad, waarbij ik met name verbonden ben aan de deeltijdbehandeling Schematherapie.