Jessica Terwiel

GZ-psycholoog, zorgco├Ârdinator

Als therapeut ben ik iemand met een roeping, maar tegelijk een oprecht en kwetsbaar mens.

Ik lijk op het eerste gezicht nogal pragmatisch en ook wel direct, maar mensen hebben al snel door dat ik onder alle omstandigheden een aandachtige en steunende luisteraar ben, en dat het erg kan opluchten om alles te delen dat schaamte oproept terwijl het eigenlijk niet jouw schuld was. Wat ik regelmatig van mensen terug krijg is dat ze wel even diep moesten nadenken over iets dat ik had gezegd, maar dat het ze wel geholpen heeft om zichzelf beter te begrijpen en om hun eigen visie te durven vormen. Ik onderzoek graag met jou de vele gewone maar vooral ook ongewone vormen van assertiviteit en ik help je in een groeiproces waarin je niet alleen je zelfbeeld maar ook je vaardigheden in het omgaan met uitdagingen zoveel mogelijk ontplooit.

Ik werk volgens de gangbare en erkende psychologische hulpverleningsmethoden en ik behandel een uiteenlopend scala van klachten. De methodes waarmee ik werk zijn heel divers. Onder andere ben ik mij aan het bekwamen in CPT, een therapie voor mensen bij wie EMDR niet (voldoende) kan helpen. Daarbij besteed ik vanzelfsprekend aandacht aan jou als individu. Ik zal nooit blindelings een protocol afwerken maar altijd inspelen op jouw persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten.

Mijn expertise ligt op het gebied van zowel de psychologie als de psychiatrie. Ik ben onder andere werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg, de jeugdbescherming, de TBS-resocialisatie en diverse psychiatrische settingen. Ook heb ik mij intensief verdiept in het werken met (gescheiden) ouders die praktische handvatten nodig hebben in de omgang met elkaar en/of hun kinderen. Ik werk graag met hoogbegaafden, die meestal met een specifieke set problemen komen waarvan ze zelf niet weten dat dat typerend is voor hoogbegaafdheid. Mensen die met (uitstappen uit een) geloof, groepsdruk-ervaringen of andere grote mentaliteits-beïnvloedende vraagstukken worstelen, hebben ook sinds lang mijn interesse. Ik heb ervaring met het begeleiden van mensen die ooit vast hebben gezeten, ouders van kinderen waarover een kinderbeschermingsmaatregel is uitgesproken en mensen die kampen met de gevolgen van stalking, smaad, laster, verwaarlozing, mishandeling en misbruik.

 

BIG-registratienummer: 49050969425


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl