Jeanette Eland, psychotherapeut, regiebehandelaar, Care to Change, Hilversum

Jeanette Eland

psychotherapeut, regiebehandelaar

Ik ben psychotherapeut, vooral psychodynamisch opgeleid, gedragstherapeut, psychotraumatherapeut, en bevoegd om EMDR uit te voeren op uiteenlopende klachtgebieden.

Ik hecht aan goede diagnostiek als startpunt van een behandeling, waarbij duidelijk wordt waar de cliënt tegenaan loopt, waar dat mee te maken heeft en hoe de problematiek in stand wordt gehouden.

In behandelingen tap ik naast psychodynamische therapie uit verschillende vaatjes: onder meer CBT, ACT, Mindfulness, Schematherapie, EFT en verschillende vormen van traumabehandeling.

Als therapeut ben ik voor een groot deel gevormd in de “stal” van het Instituut voor Psychotrauma. Daar ben ik ook als onderzoeker betrokken geweest bij de ontwikkeling van de SVLK, een screener voor getraumatiseerde kinderen, en een behandelprotokol voor getraumatiseerde kinderen en hun gezinnen. Over dat onderwerp heb ik de afgelopen 15 jaar op verschillende GZ-opleidingen lesgegeven.

Vanaf 2004 heb ik in Het Eedenhuis gewerkt, een groepspraktijk voor psychotherapie, partnerrelatie- en systeemtherapie in Hilversum. Tot 2013 vooral gericht op kinderen en gezinnen. De laatste jaren ben ik mij meer gaan richten op individuele psychotherapie bij volwassenen en partnerrelatietherapie. Ik heb veel cliënten met een achtergrond van Complex Trauma in mijn caseload gehad en daarbij goede ervaringen opgedaan met behandelen op twee sporen met een lichaamsgerichte therapeut. Bij Care to Change heb ik een plek gevonden om deze positieve ervaring voort te zetten en ik kijk ernaar uit samen te werken met andere vaktherapeuten!

 

BIG-registratienummer: 99054088716


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl