Helena Zorge

— Pychomotorisch Therapeut, GGZ-agoog

Wie ik ben: een vrolijke ratjetoe van (mede)menselijkheid, warmte, kennis, ervaring, grappig, direct, wijs, maar ook mét een uitgebreide professionaliteit. Ondertussen door alle jaren heen heb ik veel geleerd over mezelf, anderen, contact, échte verbinding, het leven leren leven én effectieve therapie.

Zelf heb ik in mijn voorgeschiedenis eigen pijnpunten en leringen gehad. Die brachten me naar meZelf, en de persoonlijke ontwikkeling naar eigenwaarde en het vormgeven van mijn authenticiteit. Deze persoonlijke herstelweg verliep uiteindelijk via de lichaamsgeoriënteerde psychotherapie die mijn gevoelige snaren wist te raken. Hierdoor kon ik tot integratie van lichaam, geest, hart en ziel komen. Ik leerde mijn unieke eigen weg te vinden, trouw gaande aan mezelf.

Dit prachtige vak greep mij en ben ik me in gaan scholen om deze route nimmer meer te verlaten. Het is vanuit al die inzichten en doorvoelde ervaringen, in combinatie met professie, dat ik met veel plezier (al 30 jaar) waarachtige therapie en trainingen geef aan mensen die hun weg tot zichZelf ook terug willen vinden.

Ik heb een uitgebreide ervaring in het werken vanuit diverse methodieken met eetstoornissen, trauma, persoonlijkheidsstoornissen, stemmingsstoornissen, AD(H)D etc. in klinische en ambulante settingen. Daarnaast geef ik al jaren thema gerichte trainingen o.a.  over eetstoornissen, lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie en over hoe je je eigen ervaringsdeskundigheid benut als professional. Ook heb ik vele programma’s en modules  ontwikkeld voor diverse behandeltrajecten.

Kortom een menselijk en professioneel mengelmoesje waarin ik met humor, helderheid en scherpte met je mee ga lopen om te zoeken naar het vinden van jouw eigen herstelweg. Want deze is voor ieder mens uniek en roept je de hele tijd al, zonder dat je het herkent.

Mijn credo, ‘als je ergens van af wilt, dan zul je het aan dienen te gaan” dus laten we beginnen…..