Gerard Smets

verpleegkundige, zorgcoördinator

‘Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen’ (Oscar Wilde / Loesje)

Stel je voor dat je zou leren om je gedachten niet meer zo serieus te nemen en dat je weer onbevangen in het hier en nu zou komen te staan. Stel dat je in staat bent om alles wat je liever niet zou willen ervaren te omarmen, waardoor je het gevecht met je angsten niet meer aan hoeft te gaan. Stel dat je een nieuwe, zachtaardige relatie met jezelf creëert, los van je (negatieve) zelfbeeld en alles wat je van jezelf moet. Wat als je zou ontdekken hoe jij je leven het liefste vorm zou willen geven, en je de tools krijgt aangereikt die je in staat stellen om je eigen pad te gaan bewandelen?

Dat en nog veel meer daar kan ik met je aan werken.

 ‘Heling betekent niet dat de schade nooit heeft bestaan. Het betekent dat de schade niet langer onze levens beheerst.’

Steeds meer heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van wat anderen vaak onaangepast gedrag noemen. Ik herken met een scherpe blik ‘het talent’ dat in deze onaangepastheid verborgen ligt. Daarbij ben ik gedreven om het beste uit anderen naar boven te halen en zo een bijdrage te leveren aan persoonlijke ontwikkeling en groei vanuit ieders verlangen en autonomie. Echte autonomie gaat immers over verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je heling. In dit proces begeleid ik mijn cliënten.

Ruime ervaring in werken met mensen in verschillende contexten heeft mij ontwikkeld tot generalist waardoor ik mij op vele terreinen thuis voel en van toegevoegde waarde kan zijn. Van allround verpleegkundige (A, B en wijk, verslavingszorg), adviseur arbeid en gezondheid, trainer, arbeidsdeskundige tot behandelaar in de GGZ. Dit gelardeerd met een goede dosis levenservaring en gedegen training en opleiding heeft me gevormd en mijn visie in werk bepaald waarbij doen het belangrijkste is, immers:

‘The proof of the pudding is the eating’


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl