Frijke Dijkstra

vaktherapeut

In onze ontmoeting gaat het om wie jij bent, wat jij wilt, welke belemmeringen je ondervindt om dit te realiseren en wat jij hierin van mij nodig hebt. Hierbij kijken we soms terug hoe iets tot stand is gekomen, maar richten ons vooral op wat het betekent voor jou in het hier en nu en in je toekomst.

Vanuit mijn levenservaring, mijn werk en achtergrond als GGZ-agoog en beeldend therapeut kan ik je handvatten en werkwijzen aanreiken om hiermee aan de slag te gaan.

Om jezelf, de ander, je functioneren, je situatie, je overlevingsmechanismen, etc. te leren begrijpen, kunnen we samen in gesprek gaan, maar we kunnen ook gaan ‘doen’. Dit doen kan bestaan uit het werken met beeldende middelen, het doen van oefeningen uit de mindfulness of zelfs het inzetten van je eigen hond. Dit al naar gelang jouw behoeften.

Je mag daarbij van mij verwachten dat ik zorg voor een veilige omgeving, waarbinnen je jezelf en je situaties kunt onderzoeken, kunt experimenteren, (nieuwe) succeservaringen kunt opdoen en waarbinnen ruimte en plaats is voor zowel verdriet als blijdschap, weten als niet weten, zekerheid als onzekerheid, etc.

De werkwijzen die ik hanteer komen onder andere voort uit methoden als het oplossingsgericht werken, de herstelondersteunende zorg, de cognitieve gedragstherapie, de rehabilitatiemethode, mindfulness, het lichaamsgericht werken, Compassioned Focussed Therapy, maar ook het systeem therapeutisch werken en de dierondersteunde therapie (Animal Assisted Therapy).

Naast mijn werk voor Care to Change, heb ik een eigen praktijk (www.frijkedijkstra.nl). Vanuit deze praktijk werk ik onder andere voor Bultersmekke Assistancedogs, een organisatie die mensen begeleidt in het zelf opleiden van hun hond tot gecertificeerde assistentiehond.


T: 035 201 38 56F: 035 720 09 80E: welkom@caretochange.nl