Fleur van den Elzen, psychodramatherapeut, Care to Change, Haarlem

Fleur van den Elzen

psychodramatherapeut

Kom je in psychodramatherapie volgen? Dan gaan we samen op zoek naar de kern waar jouw kwetsbaarheid en je weerbaarheid zit. Ik probeer jouw weerbaarheden te versterken en te trainen zodat je deze beter tot uitdrukking kan brengen en je kwetsbaarheid heeft erkenning nodig zodat pijn die je bij je draagt een plek kan krijgen op een manier die bij jou past.

Mijn vak, dramatherapie is me dierbaar. Ik ervaar het als een krachtige therapie waarbij de mens door middel van ervaring in contact kan komen met zichzelf en anderen, relaties om zich heen kan versterken en om kan leren gaan met moeilijke situaties. Als een soort “Rehearsal for life” werk ik met echte gebeurtenissen, dromen en fantasieën. Ik kijk naar je onderliggende gevoelens en maak ruimte voor inzicht door actiegericht leren. Door fysiek uitbeelden en tot uitdrukking brengen van gevoelens en gedachtes wordt het spel direct kleurrijker dan wanneer alleen taal het medium zou zijn.

Ik heb ervaring met diverse problematieken zoals verslaving, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en depressie. Na mijn studie dramatherapie heb ik me laten scholen tot Psychodramatherapeut (Certified Practitioner) volgens het Moreniaanse gedachtegoed. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het werken vanuit een schematherapeutisch behandelkader. Ik heb mijn gevorderden licentie hierin behaald en een behandelmodule ontwikkelt gericht op het versterken van de gezonde volwassene. Als ik met jou aan de slag ga, kijken we samen naar adequate copingvaardigheden en leer je disfunctionele coping (h)erkennen. In mijn werkwijze zul je ook elementen terugzien van voice dialogue, transactionele analyse, lichaamsgericht werken en emotiefocusing (Gendlin).

Als persoon omschrijf ik me mezelf als een creatieve duizendpoot, een actieve luisteraar, nieuwsgierig en cultureel bewust. In mijn levensloop heb ik mij regelmatig maatschappelijk ingezet door meer bewustwording te creëren rondom psychische problematiek. Minder oordeel door meer kennis, wijsheid en ervaring daar wil ik graag iets aan doen. Ik geef therapie zowel in het Nederlands als in het Engels, dus ook expats kunnen bij mij terecht.

Ik ontmoet je graag in de psychodramatherapie, tot ziens!


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl