Esther Verhees

— klinisch psycholoog, psychotherapeut, regiebehandelaar

Al meer dan 30 jaar werk ik met mensen die getraumatiseerd zijn. Soms door een éénmalige gebeurtenis, vaak door langdurige mishandeling of seksueel misbruik als kind. Dit kan leiden tot allerlei klachten. Misschien heb je last van herbelevingen en nachtmerries of sta je voortdurend ‘op scherp’. Misschien heb je moeite met vertrouwen, relaties, is je zelfbeeld beschadigd of vind je het lastig om met emoties om te gaan.

Het is vaak een hele stap om hulp te zoeken en een psychotherapeut te gaan vertrouwen. Toch is dat nodig om goed geholpen te worden. Ik hecht dan ook veel waarde aan het opbouwen van een goed contact waarbij jij je veilig genoeg kan voelen om aan de slag te gaan met traumaverwerking.
Wat voor de één goed werkt, werkt voor de ander soms niet, dus de methode moet aansluiten bij jou in plaats van andersom.

In de behandeling maak ik gebruik van psychotherapeutische technieken uit verschillende richtingen waaronder EMDR, schematherapie, cliëntgerichte psychotherapie en mindfulness. Samenwerking met andere behandelaren die onder andere lichaamsgericht werken, vind ik heel belangrijk. Een trauma gaat ook in je lijf zitten, en via die weg aan de slag gaan hiermee is heel vaak essentieel.

In de gesprekken zal het vaak over zware, moeilijke onderwerpen gaan maar daarnaast is er ruimte voor humor en relativering.

 

BIG-registratienummer: 59047428825