Erik Jumelet, psychomotorisch therapeut, Care to Change, Hilversum

Erik Jumelet

psychomotorisch therapeut

Mijn aanpak is ervaring- en lichaamsgericht. Niet alleen praten, maar aan de slag. Opdrachten en spellen die natuurlijk gedrag uitlokken, waarmee ik mensen een spiegel voor kan houden. Wat is je natuurlijke (aangeleerde) gedrag? Wat brengt je dat in het leven en heeft het ook nadelen? Of ter plekke oefenen van nieuwe een nieuwe aanpak. Hoe kan ik anders reageren?

In actie komen in plaats van alleen praten kan heel helpend zijn bij mensen die erg in hun hoofd zitten. Alleen al het (opnieuw) in contact komen met je lijf kan je veel brengen. Je bent alerter aanwezig, informatie komt anders binnen. Bovendien heeft je lijf je veel waardevols te vertellen wanneer jij hier aandacht voor hebt. In contact kun je leren goed voor jezelf te zorgen, je echte behoeften op te merken. In dit contact kun vinden waar je echte drijfveren liggen en welke kant je op wil.

Voorbeelden van thema’s waar je dan aan kunt denken zijn bijvoorbeeld emotieregulatie. Leren ontspannen, of juist zoeken naar een uitlaatklep wanneer er van binnen iets vastzit dat er niet uit komt. In een veilige context emoties uiten die je zelf niet meer toe durft te laten. Of denk bijvoorbeeld aan grenzen: waar liggen je grenzen? Hoe kun je dit opmerken? Hoe kun je daar op een gezonde manier naar leren handelen?


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl